NOVA-talenten op de Korfbal Challenge 2019

08 jan NOVA-talenten op de Korfbal Challenge 2019

Vrijdag 27 december 2019 was een dag van de Korfbal Challenge in het topsportcentrum in Rotterdam. Op deze dag deden de talenten mee van het Regionaal Talenten Centrum onder de 13 (RTC U13) Midden Nederland.

Vanuit NOVA maken Joran Frank en Tess van de Werve deel uit van deze regionale selectie. Het afgelopen jaar hebben zij met de talenten onder leiding van Barbara Brouwer en Jasper van Rooijen getraind om dit grote eindtoernooi in Rotterdam te kunnen spelen. Helaas kon Barbara het eindtoernooi niet zelf coachen, maar gelukkig werd Jasper geholpen door Pascal Frank, de trainer van NOVA 1.

In de pre-Challenge in oktober had het team zich knap geplaatst voor poule A waar de beste zes ploegen zitten ingedeeld. De doelstelling was om bij de Challenge vijfde te worden van de twaalf teams. Het zou een pittig toernooi worden met een vijftal ploegen die op papier een sterker team hebben.

Om 8.15 uur moesten de talenten zich melden in Rotterdam. Wel wat vroeg voor een kerstvakantiedag. Toch lieten Joran en Tess zich hierdoor niet uit het lood slaan. Zij hebben allebei veel speelminuten en goals gemaakt en kunnen terugkijken op een goed toernooi. Joran en Tess hebben laten zien dat er bij NOVA talenten korfballen. Talenten waar Nova trots op mag zijn!

Op de Challenge hebben ze tegen de selectieteams van Friesland en De Vallei, waar ze eerder dit jaar nog dik van verloren hadden, één wedstrijd weten te winnen en één gelijk weten te spelen. Hierdoor leek de doelstelling behaald. Door een verrassende winst van het onderste team tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi, heeft RTC U13 Midden Nederland uiteindelijk toch de zesde plaats bereikt op basis van doelsaldo.

Moe, maar voldaan is er ook nog naar wedstrijden gekeken van Talent Team NLKorfbal tegen China en het Team NLKorfbal tegen België.


Foto’s: Wim de Bruijne van Korfbalfoto.nl