Nova twee doet zichzelf tekort

25 nov Nova twee doet zichzelf tekort

De tweede ploeg van het Biltse Nova heeft afgelopen weekend één punt gehaald in Zeist. In een fysieke wedstrijd met erg weinig doelpunten kende de wedstrijd slechts een puntendeling voor de deelnemende ploegen.

Nova twee wist uit recent verleden dat het naburige RDZ een fysieke ploeg was. Toch leken ze nog verrast door de heftige aanwezigheid van de gasten nadat het beginsignaal had geklonken. Ondanks dat Nova dankbaar gebruik maakte van de vrije ballen en de strafworpen die de leidsvrouw genoodzaakt was te geven, beleefde Nova geen knap begin.

Nova leekt door de gegeven kansen toch het voortouw in de wedstrijd te nemen. Maar ook verdedigend wist de nog relatief onervaren ploeg niet goed om te gaan met de duels die de tegenstander aanging. Hierdoor bleef RDZ na een 3-5 tussenstand dichtbij. Nova maakte verkeerde keuzes omdat ze niet even tot een lekkere aanval konden komen. En in de verdediging tuinden ze te makkelijk in de vallen die RDZ uitzette.

Ook de tweede helft kwam de ploeg er maar niet in. De thuisploeg bleef langszij komen ondanks dat Nova meer korfbalkwaliteiten leek te hebben. Maar wat heb je hieraan wanneer ervaring dit uit kan schakelen. De focus van de ploeg en het trainersduo kwam in de slotfase teveel op de beslissingen van de scheidsrechter en acties van de tegenstander te liggen. Hierdoor liet Nova het na door te zetten. In plaats van in de laatste minuten het beslissende punt te maken, gaven ze RDZ nog kansen op de gelijkmaker. Uiteraard viel uiteindelijk nog een afstandsschot van de Zeistenaren erin. De enige gerechtigheid die de schamele 9-9 eindstand kende is dat er geen ploeg verdiende te winnen.

Met dit feit komt het team op drie punten uit twee gespeelde wedstrijden. Dat zou een prima moyenne zijn wanneer deze verhouding wordt doorgezet. Door de strafpunten is het saldo dan plus één. Komende zaterdag komt ASVD 4 uit Dronten op bezoek in de MFC de Witte Hal.

Het vlaggenschip van Nova deed het beter in Zeist door RDZ met 9-24 achter te laten. Het is de bedoeling dat komende zaterdag de reserves het eerste een betere inspiratie geeft al is de komende tegenstander niet de makkelijkste. Om 16:35 wordt de eerste bal geworpen. Daarna is het Nova 1 tegen de Reehorst ’45 1. Komt allen, komt allen, de steun kan gebruikt worden en wordt zeker gewaardeerd.