Nova twee laat goede kans liggen

09 mei Nova twee laat goede kans liggen

In de strijd tegen degradatie verloren de reserves van Nova in de directe confrontatie van Woudenberg. Met een 10-12 nederlaag op eigen veld wordt het de laatste weken nog billen knijpen voor de Biltse aanhang.

Dit seizoen heeft Nova meerdere keren gespeeld tegen Woudenberg waarbij de uitkomst nooit vooraf bekend stond. Afgelopen zaterdag werd ditmaal slapjes gestart op het zonnige thuiscomplex. Met de laatste thuiswedstrijd werd zowel afscheid genomen van het trainersduo, één of twee spelers (het aantal staat nog niet helemaal vast) en het 30×60 meter veldformaat. Van dit laatste is niemand rouwig, voor de anderen gelukkig wel.

Met genoeg motivatie werd toch niet knap gespeeld deze eerste helft. Pas na 25 minuten kwam het een beetje los. Het was Rutger die onder de korf behendig een strafworp versierde, hij benutte deze buitenkans zelf en zette met 2-3 op het scorebord de achtervolging in.

Veel drinken was het devies. Dit is op zich een wijze raad, maar Mike deed dit iets te enthousiast in een iets te korte tijd. Onder de warme omstandigheden protesteerde zijn buik hevig tegen de intensiteiten en koos een moment van aandacht boven een naburige vuilcontainer. Dit leidde desondanks wel een treffer in, omdat na de nodige wissel Stijn binnen enkele speelminuten de bal er al weer in schoot. Elk nadeel, ..

Even later werd gerust met een nog schamele 3-5 ruststand.

De hervatting leek een ombuiging teweeg te brengen. Maar na de 5-5 was het toch telkens Woudenberg dat het initiatief in de score behield. Nova leek haar spel net als de afgelopen weken nog niet weer te hebben gevonden. De gretigheid die benodigd was, kwam alleen naar voren op onhandige momenten in de verdediging. Hierdoor moest de prima leidende Andreas meermaals Woudenberg een stip toekennen. Onder aanvoering van de scorende Joris werd tien minuten voor tijd wel een sterke 10-9 voorsprong verdedigd. Echter kon dit niet worden uitgebreid waardoor Woudenberg weer langszij kwam.

In de slotfase waren het weer twee strafworpen die de reserves van KV Nova weg gaf. Hierdoor werd de laatste thuiswedstrijd helaas in mineur afgesloten. Op zich een onnodige nederlaag gezien de kwaliteiten van de ploeg.

Met DWS op vijf en Victum en Nova op negen punten, lijkt de spanning vooral tussen Houten en De Bilt te spelen. Komend weekend wordt de Heilige Geest herdacht waarbij even geen korfbal past. Daarna zijn er nog twee uitwedstrijden, tegen Unitas 5 en DWS 2. Dan zal bepaald worden of Nova ook volgend seizoen in de derde klasse mag uitkomen.