Nova verliest debuutwedstrijd in de overgangsklasse

28 nov Nova verliest debuutwedstrijd in de overgangsklasse


Voor de eerste keer in de geschiedenis van de club uit Bilthoven komt het eerste uit in de Overgangsklasse. De eerste wedstrijd van het seizoen werd thuis gespeeld tegen DOS uit Kampen. Op papier zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd en zou het een spannende wedstrijd kunnen worden. In de eerste helft werd die voorspelling werkelijkheid. Beide ploegen legden het vuur aan elkaars schenen en pakten om en om de voorsprong. Kort voor rust zette DOS aan en wist een ruststand van 12-14 neer te zetten. In de tweede helft leek het verzet van Nova gebroken en liet zij ander spel zien dan in de eerste helft. DOS wist op belangrijke momenten de korf te vinden en kon rustig uitlopen. Nova was het geloof kwijt en keek toe hoe DOS in de laatste minuten een groot gat sloeg. De wedstrijd werd afgefloten met een 20-29 eindstand.

Vanaf de eerste minuut gingen beide ploegen gelijk op, maar de openingsscore was voor de ploeg uit Kampen. Snel daarna volgde de gelijkmaker van Nova. Nova liet goed spel zien en kon met een mooi afrondingspercentage de ploeg uit Kampen het erg moeilijk maken. Van een 6-6 gelijke stand wist Nova uit te lopen tot een 9-6 voorsprong. DOS straalde rust en vertrouwen uit en liet zich niet van de wijs brengen. De ploeg uit Kampen wist terug te komen tot 11-11 en pakte daarna de voorsprong van 12-14.

In de tweede helft stond er een ander Nova in het veld. Het eerste schot werd te snel genomen, waardoor de aanval van Nova snel werd afgebroken. Dit gaf DOS de kans om Nova pijn te doen met doelpunten op belangrijke momenten. De heren van DOS konden zich vanuit een statische situatie makkelijk vrij laten spelen. Het antwoord van Nova bleef uit en ondertussen maakte DOS het gat steeds groter. Toen DOS een gat sloeg van 8 doelpunten was het verzet van Nova gebroken. Er werden nog wat doelpunten gescoord aan de kant van de thuisploeg, maar de laatste fase van de wedstrijd was overduidelijk voor DOS. In de laatste vijf minuten wisten zij uit te lopen tot 29-20. Met die stand floot het scheidsrechtersduo de wedstrijd af.

Volgende week reist Nova 1 af naar Veenendaal, waar tegenstander SKF op hen wacht. Dit zal een mooie wedstrijd worden waarin Nova alle zeilen bij moet zetten om een positief resultaat neer te zetten. Aanvang: 19.10 uur.