NOVA verliest eerste zaalwedstrijd

25 nov NOVA verliest eerste zaalwedstrijd

Na een paar weken van voorbereiding ging afgelopen zaterdag de zaalcompetitie weer van start. Voor de selectie van NOVA was Die Haghe uit Den Haag de eerste tegenstander. En dat was meteen een pittige. NOVA 2 verloor met 13-29 en ook bij het eerste was de Haagse tegenstander hen net te sterk af.

De NOVA-selectie speelde afgelopen zaterdag met rouwbanden. Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste werd er met een minuut stilte stilgestaan bij het overlijden van Aart Elberts. Aart was het oudste lid van NOVA, Lid van Verdiensten en één van de grootste vrijwilligers van de club.

Daarna begon de wedstrijd. Coach Pascal Frank had NOVA 1 vooraf duidelijke instructies meegegeven voor de wedstrijd. De spelers gingen goed voorbereid de wedstrijd in. In het begin gingen beide ploegen gelijk op. Na een aantal minuten spelen stond het 6-9 in het voordeel van Die Haghe. Hierna liep de ploeg uit Den Haag verder uit. Die Haghe verdiende veel strafworpen en vrije ballen door de verdedigende slordigheidsfoutjes van NOVA. Deze ballen werden veelal verzilverd, wat resulteerde in een ruststand van 9-15.

In de kleedkamer bleek dat de Bilthovense ploeg maar al te goed wist dat er teveel overtredingen werden gemaakt en dat zij zichzelf daardoor in een lastige positie stelden. Het gat van zes doelpunten moest stapje voor stapje gedicht worden in de tweede helft. Het gat werd alleen niet kleiner, die Haghe liep uit naar 11-19. NOVA gaf niet op en bleef goede aanvallen opzetten. De ploeg wist het gat nog te verkleinen naar 14-19. Die Haghe liet zich echter niet kennen en wist de wedstrijd te winnen met 16-23.

Dit was ook weer de eerste competitiewedstrijd voor onze jurytafel. Deze bestond afgelopen zaterdag uit Pieter Keuning (juryvoorzitter), Maaike Jochem-Terpstra (schotklokbediener) en Wesley Metz (score- en tijdklokbediener).

Volgende week speelt de selectie in Amersfoort tegen MIA. Daar zullen de spelers een paar oude bekenden van de NOVA treffen.

17.35 uur MIA 2 – NOVA 2
19.00 uur MIA 1 – NOVA 1