NOVA verliest ondanks goed spel

27 sep NOVA verliest ondanks goed spel

Nadat NOVA 2 helaas niet hun winstreeks van de afgelopen weken door kon zetten, ze verloren afgelopen zaterdag met 13-15 van ODIK 3, was het aan Nova 1 de taak om de eerste punten binnen te halen.

Nova 1 begon de wedstrijd tegen KCR 1 met vertrouwen. Er was de afgelopen week goed getraind en duidelijke afspraken waren gemaakt.

De beginfase van de wedstrijd was in het voordeel van Nova . Zij kwamen op een voorsprong van 4-2. De ploeg uit Ridderkerk, een sterke tegenstander die zeker meedoet om het kampioenschap, gaf gelijk gas bij en kon door 4 doelpunten op rij de voorsprong overnemen naar 4-6. Maar door prima combinaties in het spel en een goede afronding kon Nova hier weer een gelijke stand van maken: 6-6. Na nog wat goals aan beide kanten gingen de ploegen de kleedkamers in met een stand van 8-10.

Een snelle goal na rust aan de kant van KCR maakte het gat weer wat groter: 8-11. Hoewel Nova goed mee bleef scoren en de juiste personen wist uit te spelen, lukte het niet om het gat te dichten. Met nog 6 minuten op de klok was de stand 12-16. Nova wist hier nog 14-16 van te maken, maar trok na een boeiende en spannende wedstrijd toch aan het kortste eind. Eindstand: 15-17

Nova mag tevreden zijn over de stijgende lijn die in het spel zit en is klaar om volgende week de eerste punten te verdienen.