Nova verliest van koploper HKC

18 mrt Nova verliest van koploper HKC

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper HKC op het programma. Op papier zou dit geen spannende wedstrijd worden, maar gezien de uitslagen van afgelopen wedstrijden was er kans op een stunt. Uit alles bleek dat er vanuit HKC geen gevoel was van onderschatting en zij begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd. Het meegereisde publiek was erg aanwezig en zorgde voor een goede sfeer in de sporthal. Vanaf de beginfase liet HKC direct zien dat zij kwamen voor de punten.

Het eerste doelpunt was dan ook voor de koploper, maar de gelijkmaker van de kant van Nova liet niet lang op zich wachten. Kort daarna wist HKC uit te lopen tot 1-3, waarna Nova nog even mee kon komen tot 3-6. Maar daarna begon de aanval van HKC echt gas te geven en Nova kon deze niet afstoppen. Nova kwam te kort in het afvangen van de schoten in de verdediging waardoor de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam kon blijven afronden. In de eerste helft leken vooral de dames aan de kant van HKC het vizier op scherp te hebben en scoorden makkelijk. De ruststand was dan ook 4-19 in het voordeel van HKC.

In de kleedkamer werd duidelijk dat de kans klein zou zijn dat Nova deze wedstrijd ging winnen. De tegenstander was sterk, maar vier doelpunten in een helft is gewoon te weinig. Het was zaak voor Nova om de tweede helft het anders aan te pakken. De verdedigende tactiek werd aangepast en door achter te verdedigen kon Nova het scoren van HKC iets afstoppen. Echter bleek aan alles dat deze wedstrijd al gespeeld was en Nova liep achter de feiten aan. Wel wist Nova in de tweede helft te scoren over meerdere schijven. Daardoor wist Nova 8 doelpunten in de tweede helft te maken. HKC ging gestaag door met scoren en eindigde uiteindelijk op 34 doelpunten. De wedstrijd werd afgefloten met een stand van 12-34.