NOVA verliest wedstrijd van scherp Dindoa

13 feb NOVA verliest wedstrijd van scherp Dindoa

Door het verlies van Dindoa vorige week stond er niks meer op het spel voor de ploeg uit Ermelo. Aan de entourage was niet af te zien dat zij nergens meer om speelden. De lichten van de sporthal gingen uit en de spelers liepen onder begeleiding van harde muziek en een spotlight het veld op. Vanaf de eerste minuut nam Dindoa het initiatief en voordat Nova het doorhad, stond het al met zes punten achter. Deze achterstand kon niet meer weggewerkt worden en zo moest Nova een nederlaag van 26-16 incasseren.

Vanaf de eerste minuut liet Dindoa merken dat zij nog even alle zeilen bij wilden zetten om het Nova zo moeilijk mogelijk te maken. Nova werd overrompeld door de scherpte waarmee de ploeg uit Ermelo begon. Het eerste schot van Dindoa was dan ook raak. Nog even leek er niks aan de hand toen Nova direct daarna scoorde. Vanaf dat moment bleef Dindoa succesvol de korf onder vuur nemen en liep steeds verder uit. Doorfoutenin de passing en matige schoten leed Nova veel balverlies. Hierdoor kon Dindoa meer en meer in de wedstrijd komen en haalde daarbij een hoog afrondingspercentage. Dindoa kon uitlopen tot een ruststand van 16-11.

De vorige wedstrijd tegen Dindoa zat nog in het achterhoofd van de spelers. Daarin stond Nova ook vijf punten achter bij rust en wist toen het tij te keren. Na die rust had Dindoa niks meer in te brengen en verpulverde Nova de ploeg uit Ermelo met een geniale tweede helft. Deze zaterdag waren de rollen duidelijk om gedraaid. Nova wist in de tweede helft maar vijf doelpunten te scoren. Vijf punten in een helft scoren, is gewoon te weinig om het de tegenstander moeilijk te maken. Dindoa speelde minder scherp dan in de eerste helft en wist er tien te scoren. Hierdoor werd de wedstrijd uiteindelijk afgefloten met een eindstand van 26-16.

Door het verlies van Nova moet zij nu de tweede plaats bekleden met een punt achterstand op ASVD. Om kans te maken op het kampioenschap moest Nova uit deze en volgende wedstrijd minstens twee punten halen. Na het verlies van Dindoa, moet Nova volgende week winnen tegen hekkensluiter Revival. Deze wedstrijd wordt komende zaterdag in De Bilt gespeeld. Nova moet zich komende week opmaken voor een belangrijke wedstrijd tegen Revival.

Nova 2 – Dindoa 3 | Aanvang 16:45
Nova 1 – Revival 1  | Aanvang: 18:10