NOVA verpulvert achterverdedigend Hellas’63

06 feb NOVA verpulvert achterverdedigend Hellas’63

Nova 1 gecomprimeerdIn speelronde 11 ontving koploper NOVA de nummer drie op de ranglijst Hellas’63 uit Nunspeet. Nadat de reserves van Hellas’63, een hele wedstrijd achterverdedigend, eraf waren geschoten door een in kampioensvorm verkerend NOVA 2 (26-7), was het de beurt aan NOVA 1. Niet geheel verrassend koos ook Hellas’63 1 ervoor om letterlijk een uur lang stijf achter te verdedigen. 17 tegentreffers in de eerste helft waren ook niet voldoende om de gasten van tactiek te doen switchen. NOVA was de tweede helft (vooral het laatste kwart) nog niet eens optimaal scherp, maar verpulverde Hellas’63 volledig: 31-16.

NOVA opende de wedstrijd met een score van afstand. Daarna ging het gelijk op tot 2-2. NOVA begon snel scherper af te ronden en liep na een kwartier spelen al uit naar een 10-4 voorsprong. Via 13-6 werd er een mooie 17-7 ruststand bereikt.

De tweede helft werd een ander Hellas’63 verwacht (of gehoopt); voorverdedigend, jagend binnen de mogelijkheden en strijdend ten onder gaand. Niets was echter minder waar. De coach handhaafde het achterverdedigende spel. NOVA had daar geen boodschap aan en was gretig om hier nog meer goals tegenover te stellen. Na zes minuten spelen had NOVA er alweer vijf gescoord: 22-7. Via 25-9 en 26-12 liet NOVA zes minuten voor tijd al score 30 noteren. Met een 31-16 eindstand zal Hellas’63 zodoende niet eens ontevreden kunnen zijn. NOVA speelde een lekkere wedstrijd en lijkt op een uitstekend moment in de competitie het vizier op scherp te hebben.

Scheidend coach Wouter van Brenk genoot zichtbaar na afloop: “Bij vlagen haalde de ploeg een heel hoog schotpercentage en zag ik mooie goals. Genieten dus.”

En over het achterverdedigen van de tegenstander? “Opmerkelijk dat een ploeg als Hellas zichzelf dit een uur lang aandoet en niet omschakelt. Als speler kan je hieruit, lijkt mij, toch weinig energie en voldoening halen. Als ik dat mijn spelers aan zou doen, dan sta ik de dinsdagtraining erop met een half team te trainen vermoed ik”, sluit de coach met een lach af.

Zaterdag 11 februari reist de NOVA-selectie af naar Tiel, om daar aan te treden tegen Tiel’72 1 en 2. Aanvang Tiel’72 2 – NOVA 2 om 18.35 uur en Tiel’72 1 – NOVA 1 om 19.50 uur. NOVA 2 heeft nog slechts één overwinning nodig om het kampioenschap binnen te slepen en daarmee terug te keren in de reserve 2e klasse. De eerste mogelijkheid dus a.s. zaterdag!

Scores NOVA: Job Paauw 8, Richard van der Pas 7, Jaco Schippers 5, Maarten van Brenk 3, Inge van Eck 2, Aranka Akkermans 2, Lisa Rademakers 2, Michelle Reus 2.