Nova verrast koploper Sporting Trigon

22 okt Nova verrast koploper Sporting Trigon

Afgelopen zaterdag kwam Sporting Trigon op bezoek in Bilthoven. Deze ploeg staat ongeslagen bovenaan dus het zou een lastige wedstrijd worden. Het publiek werd getrakteerd op een mooie wedstrijd waarin Nova knap terugkwam en uiteindelijk een gelijkspel afdwong.

Nova wist in de eerste 5 minuten op een 3-1 voorsprong te komen met onder andere een mooi afstandsschot van Tessa van der Laan. De aanvallen waren dynamisch en Nova haalde een hoog afrondingspercentage, echter hield Nova dit niet vol. Er werden veel eerste ballen genomen waardoor Sporting Trigon snel de bal bij hun aanvalsvak wist te kijgen. Dit gaf hen de kans om weer grip op de wedstrijd te krijgen. Met goed uitgespeelde kansen liep Sporting Trigon steeds verder uit. Nova bleef wel mee scoren waardoor het gat niet al te groot werd. Met rust keek Nova tegen een achterstand van 5 doelpunten aan, maar de ploeg hield vertrouwen. Het vuurtje moest opgestookt worden en tijdens de rust werd besproken hoe Nova dat moest doen.

Het team uit Bilthoven ging met nieuwe energie het veld op en wist direct te scoren. Daarna was het echter Sporting Trigon dat met 4 snelle doelpunten de stand op 11-18 zette. Toen leek er een knop om te gaan. De aanvallen werden iets statischer opgezet waardoor de spelers van Nova meer konden herhalen. Beide vakken voerden dit plan feilloos uit en Nova liet enthousiasme en vechtlust zien. Het thuispubliek bleef erin geloven. Onder luid support van de kant startte Nova aan de inhaalrace. Nova wist een 11-18 achterstand om te buigen naar een gelijkspel van 18-18. De spelers voelden dat er wat te halen viel en iedereen zette de schouders eronder. Sporting Trigon toonde veerkracht door direct weer een 18-20 voorsprong te pakken. Door goed functioneren van de Bilthovense aanval kon Nova snel 3 doelpunten achter elkaar scoren en pakte daarbij de voorsprong met nog 4 minuten spelen. Er werden lange aanvallen gedraaid, maar uiteindelijk was het Trigon die met een afstandsschot de stand gelijktrok. In de laatste minuut wist Sylvia van der Pas Nova nog een keer op voorsprong te zetten. Even leek het erop dat Nova de volle punten zou pakken, maar door een knap geforceerde strafworp aan de kant van Sporting Trigon konden zij toch nog een gelijkspel afdwingen. De wedstrijd werd afgefloten met een 22-22 gelijkspel.

Ondanks dat er wellicht winst in had gezeten, kan Nova toch positief terugkijken op deze wedstrijd. Met de vechtlust en het enthousiasme wat werd getoond, kunnen de spelers van Nova het elk team heel moeilijk maken. Zeker met het oog op de zaal geeft deze wedstrijd vertrouwen. Volgende week speelt Nova haar laatste thuiswedstrijd tegen Refleks. Aanvang 15.30 uur.