Nova verspeelt dure punten in Zaandam

03 mei Nova verspeelt dure punten in Zaandam

Hieronder nog het verslag van de wedstrijden van de selectie op 22 april. 

Voor Nova 2 stond de wedstrijd bij HKC uit Utrecht op het programma. Thuis werd er in het najaar van 2022 overtuigend gewonnen met 21-11, waardoor de ploeg overtuigd was bij deze wedstrijd eenzelfde stand neer te zetten.

Nova begon slapjes, hield aanvallend niks over en liet makkelijke goals door. Na de 4-4 korfbalde Nova veel meer gecontroleerd waardoor zij een uitslag van 14-22 neerzette. Belangrijke punten, daar de concurrentie ook had gewonnen.

Voor Nova 1 stond de wedstrijd bij ZKC’31 op het programma. De voorbereiding was rommelig, vanwege de files onderweg. De wedstrijd begon hierdoor 20 minuten later. Nova begon niet scherp en stond na de eerste 24 minuten op achterstand. Daarna trok Nova de stand gelijk. Helaas kreeg Nova in de laatste 6 minuten 6 doelpunten tegen, ruststand: 10-4.

De 2e helft begon Nova beter, waardoor zij het team bleef mee scoren met een doeltreffend ZKC. Maar het scoren bleef daarna uit, waardoor ZKC kon uitlopen naar een 19-10 eindstand.

Zaterdag 13 mei staan er voor de selectie de thuiswedstrijden tegen Swift uit Amsterdam op het programma. We nodigen iedereen uit om weer langs de kunstgrasvelden te staan.

Nova 2 – Swift 2: 14:00
Nova 1 – Swift 1: 15:30