NOVA vist wederom achter het net

18 sep NOVA vist wederom achter het net

Na het nipte verlies in Hoevelaken van vorige week, trad Nova afgelopen zaterdag aan tegen de onbekende tNova 1 - Richtersbleek 1 2egenstander Rigtersbleek uit Enschede. Geen van beide ploegen wist een gat te slaan welke groter was dan twee doelpunten. Pas in de laatste 10 minuten was het Rigtersbleek die middels twee strafworpen en een vrije ballen gat van vier doelpunten wist te slaan. Dat bleek de genadeklap voor Nova. Rigtersbleek trok de wedstrijd naar zich toe en nam de twee punten mee naar Enschede.

In de eerste tien minuten kwam Nova lastig tot scoren, een kwaal waar Nova in de wedstrijd tegen VEO ook last van had. Pas na zeven minuten kon Nova het eerste doelpunt noteren door een vrije bal te benutten. Het leek een wedstrijd met weinig doelpunten te worden totdat Michelle Reus, met een sterke omdraaibal, een snel antwoord had op de gescoorde strafworp aan de kant van Rigtersbleek. Het stond 2-2. Hierna kwam de wedstrijd wat meer op gang, maar beide teams wisten geen gat te slaan. Een minuut voor rust werd door een goal van Nova de stand gelijkgetrokken en leek het erop dat we met een gelijkspel de droge kleedkamers op konden zoeken. Dit bleek echter minder waar; Rigtersbleek wist net voor rust een afstandsschot te verzilveren. Ruststand: 9-10.

Na de rust was het Richard van der Pas die met twee snelle afstandsschoten de stand weer gelijk trok op 12-12. Een minuut later werd er nogmaals gescoord door Nova waardoor de thuisploeg met een punt voor kwam. In de fase die daarna aanbrak, had Rigterbleek elke keer een direct antwoord op een goal van Nova, waardoor de Bilthovense ploeg niet los kon komen. Daarna, 10 minuten voor tijd, kwam de genadeklap voor Nova. Rigtersbleek wist twee strafworpen en een vrije bal kort na elkaar te scoren waardoor het verschil 4 doelpunten werd, 17-21. Er werd aan beide kanten nog wat gescoord, maar Nova kon de voorsprong van de ploeg uit Enschede niet uit handen nemen. De sterk fluitende scheidsrechter Van Bruggen floot de wedstrijd af met de stand 21-24.

Nova blijft na drie wedstrijden nog steeds zonder punten onderaan staan. Als we kijken naar de statistieken in de poule 1D is Nova, met 65 doelpunten uit 3 wedstrijden, de meest scorende ploeg. Er zal de komende weken kritisch gekeken moeten worden naar de verdedigende tactiek om de tegenstander op minder doelpunten te houden.

Komende zaterdag gaat Nova op bezoek bij Revival in Terschuur, waar de ploeg een goede kans maakt om van de 0 punten af te komen.

Aanvang:
Nova 2 14.00 uur in Terschuur
Nova 1 15:30 uur in Terschuur