Nova weer op de juiste koers

22 jan Nova weer op de juiste koers

De selectie van NOVA speelde zaterdag 21 januari niet bij elkaar. Nova 2 speelde in Krommenie tegen Furore, Nova 1 in IJsselstein tegen Fortissimo. Na het nipte verlies met 15-14 kwam het 2e richting het 1e. Nova 1 was tot op het bot geslepen om er in IJsselstein een goede wedstrijd van te maken. Doordat de wedstrijd ervoor uitliep, begonnen Nova en Fortissimo 20 minuten later.

Deze rommeligheid uitte zich ook in de beginfase. Beide ploegen wisten een strafworp niet te verzilveren. Marciano de Vree opende de score met een afstandsschot. Al snel maakte Fortissimo de 1-1. Nova zette even aan en sloeg een gat van 4. Ruim 5 minuten later en met maar 1 doelpunt van Nova, wist Fortissimo dichterbij te komen. Het kwam zelfs tot een gelijkspel, 7-7. In de laatste minuten scoorde Eline van de Weerdt de 8-10. Met een ruststand van 9-10 gingen de spelers de kleedkamers in.

De 2e helft begon Nova zwakjes. Al snel kwam de ploeg achter met 12-10. Door juiste aanwijzingen en functionele aanvallen op te zetten voor de dames, wisten Renske van Kempen en Aranka Akkermans de doelpunten aan de juiste kant van het scorebord te noteren, 13-14.

Fortissimo was gedreven en wist het de spelers uit Bilthoven goed lastig te maken met fysiek spel. De scheidsrechter zat er bovenop, maar liet ook weer veel doorgaan. Met een afstandsschot van Sam Groenewold, werd er een time-out ingeschakeld. Met nog 8.10 minuten op de klok gingen de spelers weer het veld op. Met veel geschreeuw en getrommel wist Marciano de Vree, na inspringen door zijn tegenstander, zijn strafworp koeltjes te verzilveren, 15-18. De dames werden goed uitgespeeld en Marleen van der Ploeg bracht de eindstand naar 16-22.

Met deze overwinning staat Nova 2e in het klassement.

Zaterdag 28 januari treffen Nova 1 en 2 Luno in het HF Witte Centrum in De Bilt.
15.10 uur: Nova 2 – Luno 2
16.30 uur: Nova 1 – Luno 1