Nova weet ruime voorsprong niet in winst om te zetten

17 sep Nova weet ruime voorsprong niet in winst om te zetten

Na een lastige start vorige week uit tegen Synergo in Utrecht stond afgelopen zaterdag 14 september de eerste thuiswedstrijd tegen VIKO uit Vianen op het programma. Nova wilde ook het thuispubliek laten zien dat er de afgelopen weken in de voorbereiding grote stappen zijn gemaakt met de nieuwe inzichten en technieken van coach Pascal Frank. En dat ze ook zeker hun mannetje kunnen staan in de 1ste klasse. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stilgestaan bij iedereen die Nova het afgelopen jaar en recent zijn ontvallen.

Nova startte de wedstrijd vervolgens voortvarend. De gedrevenheid was niet te vergelijken met de wedstrijd van afgelopen week. Nova zette VIKO vanaf het eerst fluitsignaal zwaar onder druk en kon door de vele gemiste mogelijkheden van de tegenstander een voorsprong uitbouwen naar 9-4.

Maar door een paar, in de ogen van Nova, onredelijke beslissingen van de scheidsrechter, ontstond er onrust. VIKO pakte dit met beide handen aan en wist vier maal achter elkaar de bal in de gele korf van Nova te mikken. Na de rust zette Nova alles op alles om de voorsprong van 11-8 te behouden en uit te bouwen. Maar VIKO wist toch vlak voor het eindsignaal met 13-14, voor het eerst op voorsprong te komen. Coach Frank probeerde nog met wat personele wijzigingen een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar moest toezien hoe zijn gedreven en positieve team met 15-16 ten onder ging tegen VIKO. Het was al met al een leuke, spannende en gedreven wedstrijd, waarin Nova zeker heeft laten zien met een geheel nieuwe selectie op de goede weg te zijn.

 

Sam 4, Tessa 3, Coen 2, Mex 2, Stijn 1, Romée 1, Renske 1 en Marloes 1.

 

Marloes van Ettikhoven