NOVA wint de KorfbalTotaal Regio Cup

29 aug NOVA wint de KorfbalTotaal Regio Cup

De selectie van NOVA mocht afgelopen zaterdag spelen op de KorfbalTotaal Cup bij korfbalvereniging Het Bosch in Lexmond. Het was een zeer leuke dag met mooie wedstrijden. Hoogtepunt van de dag was dat het eerste door de winst op VIKO 150 euro binnenhaalde!

De dag begon met een ‘normale wedstrijd’ tussen NOVA 2 en VIKO 2. Maar helemaal normaal was de wedstrijd niet, want er werd gespeeld met een schotklok. Dat betekende dat het aanvallende team iedere keer binnen 25 seconden de korf moest raken. Heeft de bal de korf geraakt? Dan begint de schotklok weer op 25 seconden. NOVA 2 had een moeizame start, maar wist zich goed te herpakken gedurende de eerste helft. De wedstrijd werd uiteindelijk nipt verloren met 16-15.

Daarna was het de beurt aan de beide eerste teams. Onder begeleiding van een DJ speelden de teams vier set van 12,5 minuten. Elke set was er 50 euro te verdienen en de totale winst betekende nog 50 euro extra. Eindigde een set gelijk, dan volgde een shoot-out. Voor de shoot-out leverde elk team een aanvaller en een aangever. Allebei de aanvallers kregen om de beurt 45 seconden de tijd om zoveel mogelijk doelpunten te maken. De aanvaller was tevens de verdediger waartegen de aanvaller van het andere team speelde. De aanvaller die de meeste doelpunten wist te maken, won.

VIKO won de eerste set en NOVA de tweede. De derde set eindigde in een gelijkspel. Dit betekende een shoot-out tussen twee dames. Hoewel Aranka Akkermans ontzettend strak verdedigde, wist haar tegenstander één doelpunt meer te maken. De derde set ging dus naar VIKO. NOVA stond nu 2-1 achter in sets.

NOVA was strijdlustig en haalde de vierde set binnen. De wedstrijd eindigde dus in een gelijkspel in sets. Om de wedstrijd te beslissen volgde een allesbeslissende shoot-out. Deze keer was Job Paauw aan de beurt. Hij wist de shoot-out te winnen en dat betekende dat NOVA de winnaar was van de KorfbalTotaal Regio Cup!

Na onze wedstrijden speelden PKC en TOP tegen elkaar. PKC pakte een ruime zege en mocht zich de winnaar noemen van de KorfbalTotaal Cup.

NOVA wil de organisatie van de KorfbalTotaal Cup en korfbalvereniging Het Bosch bedanken voor deze mooie en sportieve dag.