Nova wint eerste veldwedstrijd tegen Synergo

22 apr Nova wint eerste veldwedstrijd tegen Synergo

Afgelopen weekend kwam de selectie van Nova op bezoek bij Synergo. Op het nieuwe complex van de Utrechtse korfbalvereniging moest zowel Nova 1 als 2 spelen. De vorige wedstrijd tegen Synergo 1 eindigde in een 18-18 gelijk spel. Synergo speelde afgelopen zaalseizoen in de 1e klasse en eindigde daar op de 2e plek. Alle reden om deze tegenstander niet te onderschatten. Nova heeft een mooie oefenperiode gedraaid waarin het team heeft laten zien dat zij stappen hebben gemaakt en de ervaring in de Overgangsklasse ten goede is gekomen van het spel.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Synergo niks had in te brengen. Zowel verdedigend als aanvallend bepaalde Nova het spel en er werd snel een comfortabele voorsprong genomen welke niet meer weggegeven is. Nova speelde vrijuit en wist in de eerste helft goed om te gaan met haar kansen. Los van enkele plaatsfouten kon Nova een mooi spel neerzetten waardoor er met een comfortabele ruststand de kleedkamers opgezocht kon worden.

De tweede helft zakte Nova een beetje in en liet zich meegaan in het spel van Synergo. Hier en daar kon Synergo profiteren van wat schoonheidsfoutjes in de verdediging van Nova en wist het deels in te lopen. Echter, Nova hield het hoofd koel en scoorde op de juiste momenten waardoor zij nooit in gevaar zijn gekomen. De scheidsrechter floot de wedstrijd af met een 14-18 stand.