Nova wint makkelijk tegen Revival

20 dec Nova wint makkelijk tegen Revival

Foto: Kv Revival

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Revival op het programma. Het duel werd gespeeld in de Veluwe hal te Barneveld. Revival stond met één gewonnen wedstrijd op de zevende plek in de poule. In de voorbeschouwing van Revival werd winst op Nova gezien als ‘een onmogelijke taak’. Dit bleek waar. De formatie van Nova kwam geen moment in gevaar. Na vijf minuten spelen stond het al 0-5 in het voordeel van Nova. Zij konden in de eerste helft zelfs uitlopen tot een 1-9 voorsprong. Na de tweede helft speelde Nova de wedstrijd uit en kwam tot een 19-34 zegen.

Foto: Kv Revival

Vanaf de eerste minuut nam Nova het initiatief en liet meteen zien dat er niks te halen viel. De uitwedstrijd tegen Revival op het veld spookte nog door het hoofd van de spelers. In deze wedstrijd kon Revival het Nova moeilijk maken door passief te verdedigen en veel rebounds te stelen. Het wedstrijdbeeld afgelopen zaterdag was totaal anders dan de wedstrijd op het veld. Nova strafte het passieve verdedigen direct af met mooie doelpunten. De eerste score aan de kant van Revival liet even op zich wachten. Zij wisten na zeven minuten hun eerste doelpunt te scoren, waarna zij in de 17e minuut pas de tweede maakte. Nova ging door met scoren en liep verder uit. Was het omdat de spelers van Nova in de loop van de eerste helft minder strak gingen verdedigen of was Revival gewoon ongelukkig in het begin van de eerste helft? Zij wisten net voor rust een reeks van vier doelpunten neer te zetten. Beide teams zochten de kleedkamers op met een stand van 9-16 in het voordeel van Nova.

Foto: Kv Revival

De tweede helft was een formaliteit. Revival was niet opgewassen tegen de scherp schietende spelers van Nova. Desondanks, complimenten voor de strijdlust aan de kant van Revival. Aan het begin van de tweede helft wist Revival nog een paar keer te scoren, maar daarna was het gespeeld. Door een reeks van elf doelpunten in negen minuten, zette de Biltsche formatie het team uit Terschuur volledig aan de kant. Uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af met een 19-34 stand.

Een makkelijke wedstrijd voor Nova. Toch blijft het team kritisch en scherp. De wedstrijd kende periodes met weinig doelpunten voor Nova. Met uitzicht op de kraker van 6 januari moet Nova op z’n scherpst zijn.

Foto: Kv Revival

De komende twee weken worden er geen wedstrijden gespeeld. In deze weken kan Nova zich voorbereiden op de wedstrijd van het seizoen. 6 januari wordt ASVD uit Dronten onder vuur genomen door de spelers van Nova. ASVD staat met twee punten minder van Nova, op de tweede plek. Ondanks dat het een thuiswedstrijd is, zal het duel uitgevochten worden in Vianen. Door een kerstvoetbaltoernooi is HF Witte bezet. “Thuis, maar dan anders”, laten we maar zeggen.

De selectie wil een oproep doen aan alle supporters die altijd trouw langs de lijn staan! Kom op 6 januari om 15:45 uur in Vianen genieten van een mooie wedstrijd!

Tot dan!