Nova wint ook tweede duel in titelstrijd

18 mrt Nova wint ook tweede duel in titelstrijd

Dinsdagavond speelde Nova in Vianen haar tweede wedstrijd in de veelbesproken vierkamp om het kampioenschap. Aan de ploeg van Wouter van Brenk was het de taak om een gevolg te geven aan de knappe overwinning op Fortissimo van afgelopen zaterdag. In de eerste helft kon tegenstander VIKO nog redelijk in het spoor van de Biltse korfballers blijven (4-7), maar na rust domineerde Nova de wedstrijd. Onder aanvoering van de messcherpe Job Paauw liep de ploeg uit naar een dik verdiende 11-18 overwinning.

De openingsfase stond bol van de spanning en de eerste treffer liet dan ook lang op zich wachten. In de tiende minuut was het VIKO dat van afstand de score opende. Aan de andere zijde probeerde de Viaanse ploeg het tempo uit de wedstrijd te halen door stug te gaan achterverdedigen en het had daar de eerste paar aanvallen ook succes mee. Gesteund door de Nova-supporters, wederom in grote getale aanwezig, ging de ploeg op zoek naar het eerste doelpunt. In de 13e minuut viel hij dan eindelijk binnen, vanaf de strafworpstip werd de gelijkmaker aangetekend. In het vervolg van de eerste helft trok Nova de wedstrijd meer en meer naar zich toe. De tegenstander hield vast aan haar defensieve tactiek, maar Nova speelde geduldig en gecontroleerd. Via goals van Inge van Eck, Job Paauw en Coen van Eck wist de ploeg een gat van twee punten te slaan. Aanvoerder Iwan Verhaaf maakte daar op slag van rust drie van, zijn afstandschot bepaalde de ruststand op 4-7.

In de tweede helft stond er een sterk en strijdvaardig Nova op het veld. Iwan ging verder waarmee hij in de eerste helft was geëindigd en bracht de stand op 4-8. VIKO kwam nog iets terug tot 7-9 maar inmiddels was aan Nova-zijde de doelpuntenmachine genaamd Job Paauw ontketend. Vanuit alle hoeken en standen nam hij de korf met succes onder vuur en ook het andere vak was succesvol in de afronding. Verdedigend liet de ploeg wel wat steekjes vallen, van de zeven doelpunten die VIKO in de tweede helft maakte, waren er vier strafworpen en twee vrije ballen. De overwinning was niettemin ruim voor tijd ‘in de pocket’. Job Paauw liet vlak voor tijd zijn elfde treffer noteren en bepaalde de eindstand op 11-18.

Een mooie en belangrijke overwinning voor Nova, dat het kampioenschap aanstaande zaterdag alsnog kan gaan binnenslepen. Man van de wedstrijd was uiteraard Job Paauw. Op de vraag wat zijn geheim is, antwoordt de 20 jarige speler gekscherend: “Ik denk dat het aan de voorbereiding lag; ik had vanavond weinig tijd en ik kon gelukkig bij mijn teamgenoot Jan (Hoekstra, red.) even snel wat eten. Wat hij allemaal in het eten gooit, geen idee, maar het werkt!”. Verder benadrukt Paauw dat de hele groep aandeel heeft in deze overwinning; “We stonden weer als eenheid op het veld. Deze keer maakte ik de goals, de volgende keer is het iemand anders.”

Aanstaande zaterdag speelt de ploeg in het eigen HF Witte Centrum voor het kampioenschap tegen Tiel’72. Deze kampioenswedstrijd valt toevalligerwijs samen met de viering van het 25-jarig lustrum van de club, een overwinning zou een geweldige bekroning zijn op 25 jaar Nova! Om 18:30uur zal het duel losbarsten.