Nova wint overtuigend van Rapid

22 jan Nova wint overtuigend van Rapid

De vorige wedstrijd tegen Rapid uit Haarlem was erg spannend en werd uiteindelijk in de slotminuten beslist. In die wedstrijd werd een laag scoringspercentage gehaald, waardoor Nova het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Afgelopen zaterdag had Nova hetzelfde probleem. Er werden onnodige fouten gemaakt, waardoor Rapid elke keer bij kon blijven. In de tweede helft van de wedstrijd kwam de scoringsmachine op gang en zo wist Nova maar liefst 19 doelpunten in de tweede helft te maken. Rapid kon hier niet tegenop en moest een 30-17 uitslag incasseren.

In de kleedkamer werd benadrukt dat Nova in de afgelopen wedstrijden steeds achter kwam. Zaak voor Nova om slim om te gaan met de aanvallen om de tegenstander niet de kans te geven om in de wedstrijd te komen. Waar Nova de vorige wedstrijden tegen een achterstand aan keek, was het nu de ploeg uit Bilthoven die het initiatief nam door met 2-0 voor te komen. Nova kon het niet doorzetten. Door slordige aanvallen met veel balverlies, kreeg Rapid de kans om terug te komen en zelfs een 2-4 voorsprong te pakken. Verder in de eerste helft waren beide ploegen gelijk aan elkaar. Er werd over en weer gescoord, maar langzamerhand begon Nova op stoom te komen. Net voor rust lukte het de spelers van Nova om drie keer achter elkaar te scoren, waardoor de teams met een 11-8 stand de rust in gingen.

Alle spelers van Nova wisten dat zij beter konden dan wat zij in de eerste helft lieten zien. Het was invaller Coen van Eck die de score in de tweede helft opende. Hierna zette Nova een tandje bij en bleek dat Rapid hier niet in mee kon. De aanvallen van Nova werden effectiever en hierdoor liep de ploeg uit Bilthoven stapje voor stapje verder uit. Uiteindelijk werd na 2x 25 minuten zuivere speeltijd de wedstrijd afgefloten met een overtuigende stand van 30-17.

Scores Nova 1: Aranka Akkermans (1), Renske van Kempen (1), Coen van Eck (2), Maarten van Brenk (7+3S), Inge van Eck (4), Michelle Reus (2), Job Paauw (9), Marciano de Vree (1)

Na de twee moeizame wedstrijden tegen ASVD en Roda, geeft deze overwinning weer vertrouwen voor de komende wedstrijden. Volgende week komt KVZ op bezoek in de Nova Sporthal.

Ondanks het verlies van Nova twee, werd er na de wedstrijd met een voldaan gevoel koers gezet naar Bowling Centrum Midland voor een gezellig uitje met de selectie.

Thuisprogramma volgende week:
12:15 Nova F1 – Tweemaal Zes F3
12:15 Nova E2 – Exakwa E4
13:15 Nova A3 – Thor A1
14:25 Nova A1 – BEP A2
15:35 Nova 2 – Antilopen 3
16:55 Nova 1 – KVZ 1
19:45 Nova 3 – Midlandia 2