Nova wint van Noviomagum en weet zichzelf eindelijk te belonen  

08 mrt Nova wint van Noviomagum en weet zichzelf eindelijk te belonen  

Zaterdag 7 maart gaat de boeken in als de eerste overwinning van de Nova selectie in de competitie 2019/2020. De dag waarop het moest gebeuren, gebeurde het ook: Nova 1 won met 28-27 van Noviomagum 1. Voorafgaand aan deze spannende wedstrijd speelden zoals gebruikelijk de A1 en het tweede.

Nova A1
Nadat Nova A1 toch wat verrassend gewonnen had van de nummer 2 uit de poule bleek tijdens de wedstrijd dat er zeker goede mogelijkheden waren op een overwinning. Nova A1 kreeg opdrachten van de beide coaches, Tim en Mex, mee en wist deze goed uit te voeren. Complimenten voor alle spelers uit de A1! Nova A1 – AW/DTV A2: 13-11.

Nova 2
Hierna was de beurt aan het tweede team van Nova. Ze begonnen, zoals vaker dit seizoen, erg sterk aan de wedstrijd en kwamen brutaal op voorsprong. Ze gingen zelfs met de voorsprong de rust in. Wat ook vaker voorkomt is dat de selectie van Nova het de tweede helft moeilijker heeft; er wordt dan minder gescoord en er worden meerdere goals geïncasseerd. Ook deze wedstrijd overkwam het tweede dit helaas. Noviomagum 2 won de wedstrijd met 12-22.

Nova 1
Als afsluiting van de dag mocht het vlaggenschip aantreden. Nova 1 wist van de eerdere ontmoeting in Nijmegen dat Noviomagum twee makkelijk scorende heren in het team heeft. Voor Nova lag hier de focus dus op. De Nova-heren kregen de opdracht mee van de coaches om goed en geconcentreerd te verdedigen; het was zaak geen overtredingen te maken en vooral ‘clean’ te verdedigen.

Nova 1 begon, net zoals de A1 en het tweede eerder die dag, erg goed aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Noviomagum had het daarentegen lastig met scoren. De heren die bij hen de eerste wedstrijd het verschil maakten, kwamen nu moeilijker vrij door het sterke verdedigende werk van de heren van Nova. Na een time-out aan de zijde van Noviomagum begon de ploeg uit Nijmegen echt mee te doen. Het verschil werd weer kleiner, de ruststand: 15-14.

In de rust werd benadrukt dat Nova te veel individuele fouten maakte, waardoor de tegenstander te makkelijk scoorde. Dit moest beter! Vooral niet verslappen in de aanval en doorgaan met scoren was de boodschap die de spelers van Nova meekregen. De algemeen topscoorder aan de kant van Noviomagum werd in de rust al vervangen, complimenten aan Nova!

De tweede helft bestond vooral uit ‘schakelen’; vele wissels aan de kant van Nova moesten het team wat nieuwe elan geven. Esther, Tim, Steven en Wesley werden in de ploeg gebracht en hadden allemaal hun eigen aandeel. Bij een stand van 26-27 in het nadeel van Nova, verdiende de Bilthovense ploeg een strafworp. Deze werd genomen door de ervaren Steven. Hij bleef uiterst kalm en bracht Nova weer naast Noviomagum: 27-27. ‘Boel dicht houden en gelijk spel meenemen’, zou iedereen denken, maar niets was minder waar. Nova onderschepte snel de bal in de verdediging en had nog een kans, de allerlaatste, en deze werd benut in de laatste seconden van de wedstrijd: 28-27 voor Nova 1. Dit betekent voor Nova 1 en de selectie de eerste punten. Dat smaakt naar meer!

Volgende week speelt de selectie in Leusden tegen Antilopen.
18.00 uur: Antilopen 2 – Nova 2
19.30 uur: Antilopen 1 – Nova 1