NOVA wint van Woudenberg

12 sep NOVA wint van Woudenberg

 

Na een mooie 30-15 openingswinst op HKC (U) ging Nova voor haar eerste uitwedstrijd van het seizoen op bezoek bij Woudenberg. Deze ploeg wist ook de eerste wedstrijd in twee winstpunten om te zetten. Vorig jaar troffen beide ploegen elkaar vier keer en even zoveel keer werd er gewonnen. Ook dit onderlinge duel bleken de Woudenbergers een prooi voor Nova (11-23), waarmee de Biltse formatie voorlopig samen met de grote titelfavoriet Dindoa uit Ermelo boven aan de ranglijst staat in deze poule.

Op een groot veld startte de wedstrijd iets wat gezapig. Nova creëerde vanaf het eerste fluitsignaal een stortvloed aan doelkansen, waarvan er na circa vijf minuten spelen vier kort achter elkaar tot doelpunt werden gepromoveerd: 0-4. Nadat Woudenberg de eerste thuisgoal liet noteren, liep Nova na een kwartier spelen verder uit naar een 1-8 voorsprong. Was daarmee de wedstrijd al gespeeld? Eigenlijk wel. Wat vooral opviel was het feit dat Nova het resterende deel van de eerste helft een veldoverwicht niet kon omzetten in meer doelpunten. Coach Wouter van Brenk: “er werd in deze fase iets te weinig geïnvesteerd in de loopacties vóór de afronding, waardoor bijna alleen statische doelkansen werden genomen”. Toch zocht Nova comfortabel de kleedkamer op: 3-10.

De tweede helft toonde aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Een kwartier na de pauze stond het 6-14, met een Nova dat ‘in control’ was, maar veel kansen miste. Het laatste kwartier werd de scherpte in de afronding weer goed opgepakt, met acht treffers in deze laatste fase. Eindstand: 11-23.

Wouter van Brenk na het laatste fluitsignaal: “Natuurlijk ben je tevreden met de twee punten, het forse veldoverwicht en een 11-23 eindstand. Maar vandaag hadden we er wederom 30 kunnen en eigenlijk moeten maken. Desalniettemin is dit resultaat, op een groot veld, een goede ondergrens. En geniet ik bovenal enorm van de wijze waarop deze groep momenteel bezig is”.

Nova 2 wist ook de eerste belangrijke punten binnen te halen (11-14 tegen Woudenberg 2) en daarmee is de weg omhoog ingezet. De hele wedstrijd lag het initiatief aan Nova-zijde en werden zodoende verdiend de punten door de ploeg van Vincent Baas binnengehaald.

Volgende week ontvangt de Nova-selectie ZKC ’31 uit Zaandam. Aanvang: 14.00 uur en 15.30 uur.

 

Scores Nova: Jaco 6, Maarten 4, Inge 3, Job 3, Lisa 2, Aranka 2, Richard 2, Michelle 1.