NOVA zet reeks overwinningen door

11 dec NOVA zet reeks overwinningen door

Waar NOVA 1 en 2 vorige week nog op verschillende plekken de overwinningen binnensleepten, speelden beide 10 december weer thuis in HF Witte Centrum. Het 2e ontving De Vinken uit Vinkeveen, het 1e DWS uit Barneveld.

Nova 2 had een vliegende start en kwam op een 11-2 voorsprong. Na rust lieten De Vinken nog even wat van zich horen, maar dichterbij dan 5 doelpunten verschil kwamen zij niet. Door een 21-14 overwinning staat Nova 2 nu met 5 punten op een gedeelde 2e plek in de poule.

Bij de wedstrijd van Nova 1 – DWS 1 waren de E3 en E4 de teams van de week. De senioren- en jeugdspelers werden aan het publiek voorgesteld, terwijl zij al zwaaiend het veld op renden. Daarna kon de wedstrijd beginnen. Nova móest deze wedstrijd wel winnen, want DWS stond nog puntloos onderaan.

In de 1e helft liet Nova ook zeker zien dat de ploeg uit Barneveld het lastig ging krijgen. Het snelle spel met veel schoten dat Nova wil spelen, kwam goed uit de verf. Van de ruststand van 15-6 waren er 11 van afstand binnen geschoten door Nova.

Nova kreeg het de 2e helft wat lastiger. De ploeg ging te veel mee in het fysieke spel van DWS en deed zichzelf daardoor te kort. Maar Nova bleef de betere partij en het geslagen gat was al zo groot dat de spanning wel van de wedstrijd af was. Met een 23-15 eindstand heeft Nova 1 de 3e overwinning binnen, maar kijkt het kritisch terug op de 2e helft.

Foto’s
Zaterdag maakte Sharon Jansen (dochter van Wim Jansen) foto’s van Nova 1 en Nova 2.

Komende periode
Voordat de Nova-selectie een wedstrijdvrije periode in gaat, mag het eerst op bezoek in Leiden bij KZ Danaïden. De tegenstander die Nova 1 vorig jaar trof in de wedstrijden om klasse behoud. Toen wist Nova 1 beide wedstrijden te winnen. Maar dat de ploeg komende zaterdag scherp en sterk moet zijn, staat vast.

Zaterdag 17 december
15.45 uur: KZ Danaïden 2 – Nova 2
17.15 uur: KZ Danaïden 1 – Nova 1