Ommekeer bij Nova A2 tegen Antilopen/Lancyr Deelen A4!

21 nov Ommekeer bij Nova A2 tegen Antilopen/Lancyr Deelen A4!

a2Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: na anderhalve maand had Nova A2 weer een wedstrijd! Aangezien de najaarscompetitie buiten toch wel ietwat teleurstellend was verlopen met 6 (onnodige) verliesbeurten op rij, wilden wij de sleur gaan doorbreken! Coach Kristel had namelijk beloofd om taarten te bakken (niet uit pakje) als A2 niet als laatste zou eindigen dit seizoen.

Het begin ging wat onwennig. Dat is natuurlijk niet vreemd als je al anderhalve maand niet met elkaar gespeeld hebt. Maar al snel hadden we door dat deze tegenstander, Antilopen/Lancyr Deelen A4, niet zo imponerend was als ze overkwamen. Nova gaat de rust in met een voorsprong! Zowel Matthijs als Bram lieten zich niet vastzetten door de verdedigers en namen hun kans. Babs en Marith waren beiden erg goed als aanspeelpunt waardoor onze heren konden scoren. Ook de verdediging stond erg vast.

Helaas kwam het bekende A2-dipje. Hierdoor konden de Antilopen wat terugkomen waardoor we met 3-2 de rust ingingen. Na een flinke oppepper in de rust en het wisselen van Fabian en Marith  voor Marijn en Serra en konden we weer van start. Samantha heeft 2 strafworpen er erg mooi ingegooid. Ook Bram en Matthijs wisten weer te scoren. Sanne deed gruwelijk haar best en heeft erg vaak van afstand geschoten! Helaas was het Sanne niet gegund; volgende wedstrijd nieuwe poging en dan gaan ze er wel gewoon in!

Tot 20 minuten voor tijd leek het erop dat Nova A2 deze wedstrijd ging winnen! En toen kwam weer die dip… Antilopen bleef ze erin mikken! We wilden alles op alles zetten om deze wedstrijd in ieder geval niet te verliezen. We stevenden namelijk op een verlies af in de laatste 10 minuten. Marith kwam er terug in voor Sanne en de opdracht was: geen risico’s nemen in de aanval, vol erop in de verdediging. Door deze opdracht is het Nova A2 gelukt om een vloek te doorbreken en uiteindelijk met 7-7 gelijk te spelen!

Marith, Serra en Marijn: hartstikke bedankt voor jullie volledige inzet!

Zat er meer in? Absoluut! Maar de vloek van het eeuwige verliezen is hiermee doorbroken en hopelijk komt het vertrouwen nu terug. Op naar de volgende wedstrijd tegen Animo in Geldermalsen!