Ongeslagen het nieuwe jaar in!

23 dec Ongeslagen het nieuwe jaar in!

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Nova 1 –  Animo 1 op het programma. Animo is voor Nova geen onbekende tegenstander. In  september troffen de teams elkaar in de veldcompetitie. Deze wedstrijd werd toen nipt door Nova gewonnen met 12-14. Met nog 1 wedstrijd te gaan voor de start van het nieuwe jaar  en de vorige matige wedstrijd  tegen Animo nog in het geheugen was Nova extra gebrand op de winst.

Coach Wouter van Brenk was duidelijk tijdens de voorbereiding. Duidelijke keuzes maken in de verdediging, geen onnodige fouten maken en aanvallend ons variërende spel blijven spelen.
Zo startte Nova de wedstrijd ook en al snel had Aranka Akkermans haar eerste 2 goals erin liggen. Nova bleef goede aanvallen draaien en grote kansen bleven komen. Dit resulteerde tot een mooie 7-2 op het scorebord.  Animo had iets meer moeite om de mand te vinden. Gelukkig kon de scheidsrechter de wedstrijd nog spannend houden door een flink aantal vrijeballen  en strafworpen aan Animo toe te kennen. Hierdoor gaf de ruststand van 10-7 een ietwat vertekend beeld. Na de rust was het aan Nova om er weer een leuke wedstrijd van te maken. Dit lukte gelukkig ook met op rij 6 afstandschoten van 6 verschillende Nova-spelers. Ook invallers Melvin van Kempen en Tessa van der Laan lieten zien prima opgewassen te zijn tegen de Geldermalsenaars . Helaas, moest Tessa met een knieblessure het veld verlaten. Was het een misstap? Of was Tessa toch een beetje afgeleid door wel een hele leuke jongen van Animo? Wie zal het zeggen!  Animo en de scheidsrechter konden er in ieder geval niets meer van maken en dus floot de scheidsrechter af bij een stand van 20 – 10 op het scorebord.

De komende twee weekenden zijn zowel Nova 1 als Nova 2 vrij. Op zaterdag 9 januari hervatten zij de competitie weer met uitwedstrijden tegen KVZ 3,  16:30 in Zutphen (Nova 2) en SEV 1 19:45 in Zelhem ( Nova 1).