Onnodig verlies voor onzuiver NOVA

06 sep Onnodig verlies voor onzuiver NOVA

Het moest een mooie start worden van een nieuwe competitie waarnaar iedereen had uitgekeken. Afgelopen zaterdag was de aftrap van een nieuw korfbalseizoen. NOVA 1 en 2 reisden af naar Vianen waar beide teams tegen Viko speelden. Vooraf werden winstkansen ingeschat. Echter, de punten bleven in Vianen en dat was best een domper.

Dinsdag speelde de NOVA-selectie nog een oefenwedstrijd tegen OVVO in Maarssen. Daar werd nog niet het optimale niveau behaald, maar dit hoefde nog niks voor zaterdag te betekenen.

Het tweede mocht als eerste het veld betreden in Vianen. Zij kwamen eerst drie punten achter, maar wisten de rust in te gaan met 7-7. Helaas wist NOVA 2 deze stijgende lijn niet door te trekken naar het einde van de wedstrijd en verloor het team met 13-10.

Nadat coach Pascal Frank de laatste gerichte aanwijzingen gaf aan het team, mocht ook NOVA 1 de eerste competitiewedstrijd sinds een half jaar spelen. Na een kwartier stond NOVA 3-2 achter. Daarna liep Viko uit naar 6-2. Dit ging de verkeerde kant op. NOVA scoorde te weinig en moest scherper worden in de afronding. Het team wist dit idee om te zetten in daden en kwam terug naar 7-6. NOVA wist nog twee keer de achterstand tot op één puntje te brengen, maar het lukte maar niet om naast Viko te komen. NOVA verloor de wedstrijd met 14-12.

12 doelpunten scoren in 60 minuten is te weinig en NOVA deed zichzelf dan ook te kort. Het is de eerste competitiewedstrijd dus er zijn nog geen consequenties aan verbonden, maar volgende week tegen Synergo zal er een scherper NOVA moeten staan.

Volgende week speelt de selectie thuis
14.00 uur: NOVA 2 – Synergo 2
15.30 uur: NOVA 1 – Synergo 1