Presentatie Technisch Beleid tijdens avond voor jeugdtrainers

31 aug Presentatie Technisch Beleid tijdens avond voor jeugdtrainers

Trainersbegeleiding, wedstrijdgericht trainen en een trainersopleiding zijn de drie eerste punten uit het Technisch Beleid voor onze jeugdtrainers. Woensdagavond 26 augustus kregen alle jeugdtrainers bij NOVA informatie over wat het nieuwe technisch beleid inhoudt en wat dit voor hen betekent.

Er lag al een paar jaar een technisch beleid in de kast bij Nova. Afgelopen maanden is een speciale werkgroep aan de slag gegaan om het beleid door te voeren. De werkgroep bestaat uit: Martine, Tjitske, Sam, Coen en Mex.

Het is zo vanzelfsprekend dat er iedere week trainers op het veld staan, maar daar komt veel bij kijken. De werkgroep heeft dan ook besloten dat er direct meer trainersbegeleiding moet komen: de trainers/coaches van ieder team krijgen een begeleider. Deze begeleider komt bij een paar wedstrijden of trainingen kijken en geeft de trainers/coaches feedback. De trainers/coaches geven zelf ook aan op welk gebied zij zich meer willen ontwikkelen.

Het tweede punt waarmee we al direct aan de slag willen, is wedstrijdgericht trainen: wat ging er nog niet zo goed in de wedstrijd en waar moeten we dus nog op oefenen? Hiermee willen we op de trainingen de inspanningen van een wedstrijd nabootsen.

Opleiding is het derde punt. Onder leiding van Fernand Lith (trainer/coach van NOVA 2) zullen alle trainers op 21 september een bijeenkomst bijwonen over de Korfbal Trainer opleiding, ook wel KT. Zij zullen aan de slag gaan met het tweede niveau, KT-2.