Punten voor NOVA in eerste competitieronde

27 nov Punten voor NOVA in eerste competitieronde

De selectie van NOVA kreeg op 26 november GKV uit Den Haag op bezoek. Een onbekende tegenstander, dus het was vooral vertrouwen op het eigen kunnen. Nova 2 had in het begin veel moeite met scoren en kwam al snel met 1-5 achter te staan. Deze achterstand werd binnen 5 minuten knap weggewerkt. Hierna volgde een heen en weer van scoren, wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 18-18. Nova 2 heeft zich goed teruggevochten in de wedstrijd.

Vervolgens mocht het eerste aantreden. Na het oplopen met de speelsters van de C1 was het zaak om de eerste punten in De Bilt te houden. Er is de afgelopen weken goed getraind en geoefend, dus de spelers en coach van Nova 1 hadden er alle vertrouwen in en waren gebrand om het publiek een leuke wedstrijd te laten zien.
Nova begon gelijk sterk met een snelle goal na 10 seconden spelen. Een tegengoal volgde ook snel. Na een aantal minuten spelen was de stand 2-3. Uiteindelijk was dit het enige moment waarop GKV voor heeft gestaan. Nova maakte een inhaalslag en liep uit tot 7-3. Nova kon deze voorsprong goed behouden en ging uiteindelijk met een stand van 13-8 de rust in.
Aan het begin van de tweede helft was het een beetje zoeken voor Nova. De spelers konden hun flow van voor de rust niet gelijk doortrekken en twee tegengoals werden gemaakt, 13-10. Echter, Nova 1 wist zich snel te herpakken en kon de voorsprong verder uitbreiden. Na een hoop mooie goals floot de scheidsrechter met een stand van 22-14 af.

De selectie van Nova haalt vertrouwen uit deze mooie teamprestaties en kijkt uit naar de wedstrijden van volgende week. Nova 2 speelt dan om 14:50 tegen EKVA 2 in Almere en Nova 1 om 16:20 tegen VZOD in Kudelstaart.