‘Regels volgen is van cruciaal belang’

11 sep ‘Regels volgen is van cruciaal belang’

Hieronder volgt een bericht van het KNKV. Het NOVA-bestuur wil jullie allemaal verzoeken dit bericht te lezen en de regels na te leven. Spreek elkaar er ook op aan als dit niet gebeurt, want alleen als we ons allemaal aan de regels houden, kunnen we blijven korfballen!

Het eerste competitieweekend zit erop. “Na lange tijd kunnen we weer genieten van competitiewedstrijden. Op en langs de velden zagen we dat het plezier er weer afspatte en dat de verenigingen goed bezig zijn. Toch willen we iedereen op het hart drukken dat het van cruciaal belang is om ons met elkaar te houden aan de regels, zodat we kunnen blijven genieten van onze mooie sport. Gisteren hebben wij ook een signaal vanuit de overheid ontvangen, die ons er als sport op wijst dat het zaak is dat we ons aan de gestelde regels houden. Probeer alert te blijven op de afstandsregels bij dug-outs, time-outs, het publiek en in de kantine”, aldus manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld.

De regels zijn er om voor iedereen een gezonde en veilige sportbeleving mogelijk te maken, zodat de sport open kan blijven. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven tot niemand 1,5 meter afstand te houden. Kinderen tussen twaalf en achttien jaar wel ten opzichte van volwassenen, maar niet ten opzichte van elkaar. Volwassen dienen altijd 1,5 meter afstand te houden, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Deze regels gelden op alle momenten, behalve tijdens de sportactiviteit.

Spelers en staf

Bovenstaande regels gelden ook in rustmomenten en voor de reservespelers en staf, als zij zelf geen sportactiviteit uitvoeren. Het is van belang om tussen de reservespelers en staf afstand te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld door een goede inrichting van de dug-out, het neerzetten van extra stoelen en gebruik te maken van afzetlint en tape.

Publiek

Bovenstaande regels gelden ook voor publiek. Het advies is om publiek te activeren om afstand te houden. Ook dit kan bijvoorbeeld door stoelen op 1,5 meter van elkaar te plaatsen of hier ook te werken met afzetlint of tape. Als het publiek zich niet aan de regels houdt, maken zij het lastig voor sporters om hun wedstrijden te kunnen blijven spelen.

Kantine

Bovenstaande regels gelden ook in kleedkamers en kantines: houd 1,5 meter afstand (tenzij uit één huishouden of personen tot en met zeventien jaar onderling).