Reserves Nova doen zichzelf te kort

03 feb Reserves Nova doen zichzelf te kort

Al voor rust was het pleit beslecht in Oegstgeest afgelopen weekend. Fiks had het vizier op scherp en Nova liet dit toe. Hierdoor werd verloren met 18-12 en moeten er nog belangrijke punten worden gepakt in de laatste drie wedstrijden die nog komen.
Met Maik van Kouterik in de ploeg gekomen voor Daan Paauw had Nova de tweede helft niks meer te verliezen. Laatstgenoemde moest het veld met een enkelblessure verlaten. Na de 12-4 ruststand waren de eerste twee scores voor de gastploeg en werd zo de wedstrijd positiever vervolgd. Nova speelde met meer overtuiging en strijd in de aanval en betere concentratie in de verdediging. Fiks deed voornamelijk wat terug door één scorende heer. Maar verder was Nova de betere ploeg. Wellicht zorgde de stand ervoor dat de thuisploeg de touwtjes wat liet vieren. De eindstand werd zo nog enigszins acceptabel: 18-12.

Wellicht mist ook de minder oplettende lezer de gebruikelijke alinea over de eerste helft. Maar Nova 2 had besloten het hier niet meer over te hebben en daar sluit uw trouwe verslaggever zich bij aan.  Met nu nog drie wedstrijden te gaan is het wel noodzaak om nog wat te gaan winnen.  Met degradatie op de loer reist Nova 2 komende zaterdag naar Amersfoort. MIA 3 is om 20.50 uur de tegenstander.