Reserves Nova revancheren zich tegen RDZ

11 jan Reserves Nova revancheren zich tegen RDZ


De eerste ontmoeting tussen Nova 2 en RDZ hadden de Biltse korfballers niks in de melk te brokkelen. In het thuisduel van afgelopen zaterdag haalde Nova haar gram door de gasten met 14-6 huiswaarts te sturen.

Naast revanche was het van belang voor Nova om stappen te maken op de ranglijst. De plek voorafgaand aan de wedstrijd betekent aan het eind van de rit namelijk degradatie. Waar Sander Smit hersteld is, neemt Ben Oelderik zijn plek over in de ziekenboeg. Coach Maik van Kouterik had zijn sportschoenen nog niet opgeborgen en was voor de tweede keer dit seizoen genoodzaakt om binnen de lijnen te acteren. Hierdoor waren de vakken weer wat gehusseld.

De eerste twintig minuten ging het gelijk op. De doelpunten waren duur, maar dit is wel vaker het geval. Dit blijkt ook uit het feit dat Nova de minst gepasseerde ploeg van de competitie is. Nova leek sterker. De aanvallen waren langer en er werd meer geschoten. In de laatste minuten van de eerste helft zat het meer mee in de afronding. Hierdoor werden de kleedkamers met een 7-4 voorsprong opgezocht.

De rust leek RDZ geen goed te hebben gedaan. Nova nam het heft geheel in handen. Met vijf doelpunten op rij voor de thuisclub werd al vroeg de winnaar vastgesteld. Pas in de laatste minuten wisten de Zeistenaren een beetje mee te scoren. Daan Paauw bekroonde zijn sterke wedstrijd met zijn derde doelpunt van de middag. Mede hierdoor werd het een eclatante 14-6 overwinning.

Met deze twee punten in de zak, gaat Nova Madjoe voorbij in de poule. Als volgende week in de uitwedstrijd ook Thor aan de zegekar gebonden kan worden dan is de Biltse equipe een eind op weg voor lijfsbehoud in de reserve tweede klasse. De wedstrijd begint om 18:00 uur in Harmelen.