Reserves weten punten in eigen huis net niet te pakken

12 okt Reserves weten punten in eigen huis net niet te pakken

Selectie Nova 2016-2017Na de winst tegen Oranje Nassau van vorige week, kwam nu Fiducia uit Vleuten op bezoek. Deze ploeg stond op de vierde plek en heeft deze kunnen behouden. Nova verloor met 18-20 en staat nu op de vijfde plek.

De score werd al snel geopend door Marciano de Vree met een afstandsschot en een strafworp. Hierdoor stond het al snel 2-0 en dit werd uitgebreid naar 3-0. Er volgde een tegenslag; driemaal op rij werd er gescoord door Fiducia. De fase daarna werd er aan beide zijden goed spel neergezet en ging het gelijk op (7-7). Fiducia nam de voorhand, met drie treffers op rij. Stijn Paauw scoorde een schot, belangrijk was om de aansluiting te pakken. Dit werd niet doorgetrokken en het rustsignaal klonk: 9-13.

In de tweede helft moest Nova aansluiten. Fiducia speelde slim, waarbij strafworpen en korte kansen werden benut. Het lukte niet dit verdedigend tegen te houden. Al vroeg in de tweede helft werd er gewisseld om hier verandering in te brengen. Lotte Keuning, Sam Groenewold en Marloes van Ettikhoven uit de A1 mochten het veld betreden. Deze spelers konden meer afwisseling in de aanval brengen. Beide partijen scoorden om en om. Nog 10 minuten te spelen met vier doelpunten verschil (14-18). Vincent had nog één wisselmogelijkheid en maakte daar gebruik van. Fiducia gaf niet op en bleef op voorsprong, ondanks dat invaller Maarten van Brenk ontzettend zuiver was en maar liefst 4 schoten scoorde (4/4). Eindstand: 18-20.

Helaas heeft Nova de punten deze week laten liggen. Volgende week speelt Nova alweer de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen Fortissimo in IJsselstein. Aanvang: 11.00

Scores Nova: Stijn Paauw 5, Maarten van Brenk 4, Joris Dijkkamp 3, Marciano de Vree 3, Kim Hoep 1, Rianne van der Meijden 1, Marloes van Ettikhoven 1