Reserves zetten goede reeks voort

16 feb Reserves zetten goede reeks voort

Met het einde van de competitie in zicht doet Nova 2 alweer goede zaken. Ondanks het verlies van vorige week bij de koploper is er een goede serie gaande. Woudenberg 2 werd met 16-13 opzij gezet in de MFC de Witte-hal.

Ondanks wat pijntjes her en der bij de sporters zagen de coaches Van Kouterikken dat Nova goed begon. Binnen 10 seconden was het al 1-0. Dit lijkt al bijna een traditie, zo’n scherpe start. Echter zit bij die traditie dat de tegenstander dan wel mee doet. Maar na de 4-4 konden de gasten het niet meer bijbenen. Nova zette knap door en kwam nog vlak voor rust op een comfortabele 10-5 voorsprong met onder andere een stijlvolle onehander van Joris.

Het tweede bedrijf bracht hetzelfde spelbeeld. Vanwege de kampioenswedstrijd van het eerste was de hal al redelijk volgelopen. Het publiek zag een lustig scorend Nova. Vooral Joris was op dreef met nog een aantal strafworpen en verre afstandsschoten. Na de 14-7 en 15-7 van de dames Kim en Renske werd alvast een voorschot genomen op het einde van de wedstrijd. Woudenberg wist dat het gedaan was en begon, met de mentale rust die hen dit bracht, toch nog wat scherper te schieten. Maar de Biltse korfballers hadden de marge ruim genoeg gemaakt om de overwinning niet meer in het geding te laten komen. Bij 16-13 sloot de goed fluitende Amsterdammer de wedstrijd af met het eindsignaal.

Nova 2 speelt zich hiermee definitief veilig in de reserve derde klasse. Al leek het niet meer realistisch dat één van de degradatiekandidaten RDZ of Keizer Karel het nog spannend zou maken. Volgende week reist het team af naar Deventer. In de laatste uitwedstrijd van het zaalseizoen wordt gekorfbald tegen Devinco om 19:05 uur. Met een gelijkspel of winst houdt Nova ook deze ploeg onder zich en is er een fictieve podiumplaats bereikt. Daarna volgt nog een week van rust en de week daarop nog de slotwedstrijd thuis tegen ZKV.

De spelers mochten na hun eigen pot nog plaats nemen op de reservebank voor de wedstrijd van het vlaggenschip tegen dezelfde club Woudenberg. Zoals alle wedstrijden dit zaalseizoen onderscheidde Nova zich kwalitatief. Ondanks een moeizame start, was er geen twijfel over het kampioenschap. Met 23-16 werd al drie wedstrijden voor het einde promotie naar de tweede klasse behaald. Een knappe prestatie van de ploeg van Wouter.