Ruime overwinning voor NOVA

19 feb Ruime overwinning voor NOVA

Nova 1 en 2 mochten afgelopen zaterdag bij verschillende clubs aantreden. Het 2e speelde ‘s middags bij de Vinken een wedstrijd die gelijk opging, maar waarbij Nova uiteindelijk aan het kortste eind trok, eindstand: 17-16. Om 19:20 begon de wedstrijd van DWS 1 tegen Nova 1.

Bij de thuiswedstrijd was er tegen DWS al een ruime overwinning geboekt. Het doel van Nova 1 was om ook in de uitwedstrijd vanaf minuut één te laten zien dat Nova de betere ploeg is. Nova ging goed uit de startblokken. Na 10 minuten spelen stond het 0-4. DWS mocht tussendoor één goal maken, maar na de volgende 10 minuten spelen, stond het al 1-8. Nova zakte vlak voor rust verdedigend heel even in en moest nog drie goals incasseren voordat zij de kleedkamer ingingen. Ruststand: 4-10.

In de rust werd besproken dat Nova nu moest volhouden en de goede flow van voor de rust weer moest vinden. Dit lukte, want na zes minuten spelen in de 2e helft stond het al 4-14. Nova kon deze voorsprong nog verder uitbreiden in de rest van de 2e helft. Eindstand: 9-22.

Nova 1 en 2 hebben nu 2 weken rust, maar daarna staan er op 11 maart al gelijk twee belangrijke thuiswedstrijden in het HF Witte Centrum op het programma. Nova 2 speelt dan om 14:30 tegen de nummer 2, KZ Danaïden 2 en Nova 1 speelt daarna om 15:45 tegen de koploper, KZ Danaïden 1.