Sam Groenewold Hoofd Jeugdopleiding van NOVA

12 nov Sam Groenewold Hoofd Jeugdopleiding van NOVA

Het bestuur is blij te kunnen melden dat Sam Groenewold aan de slag gaat als Hoofd Jeugdopleiding van NOVA. Dit na aanleiding van de vacature die wij in september hebben gepubliceerd.

Nadat Sam zich had gemeld als kandidaat voor deze nieuwe functie hebben er 2 gesprekken plaatsgevonden om met elkaar van gedachte te wisselen over de invulling van deze rol. Al snel bleek dat dit goed op elkaar aansloot en is er uitgesproken met elkaar door te gaan. Sam tekent een contract voor 2 seizoenen.

“Ik heb erg veel zin om weer op het trainingsveld te staan en aan de slag te gaan met de groei van trainers, spelers en trainingen, zodat wij NOVA over een paar jaar weer in de volle breedte per leeftijdscategorie kunnen vertegenwoordigen!” Vertelt Sam, die zelf in Nova 1 speelt.

Wat gaat Sam in zijn nieuwe rol doen?

Het aantal jeugdleden van Nova groeit en dat is mooi! Maar dit brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Om de basis voor de toekomst goed neer te zetten, wil Nova investeren in een sterke jeugdopleiding. Een opleiding waarin elke jeugdspeler zich op zijn of haar eigen niveau kan door ontwikkelen.

Trainers die invulling geven aan de visie en missie van het technisch beleid zijn essentieel. Sam gaat als Hoofd Jeugdopleiding trainers hier maximaal in ondersteunen door een coördinerende rol in te nemen. Zo kunnen trainers de spelers opleiden volgens ons technisch beleidsplan en per leeftijdscategorie een passend leeraanbod bieden.

In zijn rol helpt Sam om de samenwerking tussen trainers te versterken, hun aanpak beter op elkaar aan te laten sluiten en daarmee de jeugdopleiding naar een hoger plan te brengen. Hij ondersteunt en enthousiasmeert alle jeugdtrainers, zorgt dat zij hun rol goed kunnen vervullen én dat trainers hier plezier in hebben. Want dat is heel belangrijk!

Heb je vragen? Stel ze dan aan Sam via hjo@kvnova.nl of aan Sylvia, ons bestuurslid Technische Zaken via tc-bestuur@kvnova.nl.