Scherp Nova komt niet in gevaar tegen Sparta

11 okt Scherp Nova komt niet in gevaar tegen Sparta

Afgelopen zaterdag moest Nova aantreden tegen een oude bekende. Het afgelopen jaar speelde Nova maar liefst vier keer tegen de ploeg uit Nijkerk. Alle vier ontmoetingen eindigden in winst voor Nova. Deze keer was geen uitzondering. Nova wist makkelijk te scoren en maakte het daardoor erg moeilijk voor Sparta om in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 22-26.

Lekker weer, weinig wind; de omstandigheden waren perfect voor een mooi potje korfbal. De spelers van Nova waren gebrand op een goede wedstrijd waarbij het ‘goede gevoel’ gevonden moest worden. Vanaf de eerste minuut zette Nova alle zeilen bij. Zowel verdedigend als aanvallend had Sparta in het begin van de wedstrijd niks in te brengen. Binnen vijf minuten keek het team uit Nijkerk aan tegen een 0-5 achterstand. Nova liet zien dat zij over alle schijven gevaarlijk kon zijn en was daardoor niet te stoppen. Door een goede aanlopende rebound kon Nova veel kansen nemen. Deze werden met een hoog percentage afgerond. Onder leiding van de dames uit Nijkerk, zette Sparta een inhaalslag in. De 0-5 achterstand werd omgezet in een stand van 10-12 in het voordeel van Nova. Even leek de wedstrijd te keren, maar Nova pakte de vorm van het eerste deel van de wedstijd weer op. Door mooie doelpunten van onder andere Sylvia van der Pas en Lotte Keuning, kwam Nova weer op een veilige voorsprong van vijf doelpunten. Net voor rust wisten de dames van Sparta nog twee keer de korf te vinden waardoor beide team de kleedkamer opzochten met een stand van 12-15.

De spelers van Nova zouden deze wedstrijd niet uit handen geven. Fernand Lith pakte in de tweede helft snel de draad op en legde er een mooi afstandsschot in. Sparta kwam wat beter in de wedstrijd, maar ondanks hun goede bedoelingen konden de spelers van Sparta Nova niet genoeg weerstand bieden. De aanval van Nova bleef doorgaan met scoren waardoor het team niet in gevaar kwam. Met nog 5 minuten spelen wist Sylvia van der Pas met twee mooie acties de wedstrijd in het slot te gooien. Zowel Nova als Sparta wisten beide nog een keer te scoren waardoor de wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 22-26.

Nova mag tevreden terugkijken op de afgelopen wedstrijd. Er werd lekker gespeeld, veel gescoord en het ‘goede gevoel’ werd gevonden. Met deze winst op zak kan Nova zich met vertrouwen klaarmaken voor volgende week. Dan reist Nova af naar KVS in Scheveningen.