Scherp Nova wint openingswedstrijd tegen Roda

13 nov Scherp Nova wint openingswedstrijd tegen Roda

Scherp Nova wint openingswedstrijd tegen Roda

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie op de planning. De goed gevulde zaal in De Bilt werd getrakteerd op een mooie wedstrijd met veel doelpunten. Roda had weinig in te brengen tegen een scherp schietend Nova, die over de hele wedstrijd een scoringspercentage van 30% wist te halen. Tot de eerste acht minuten gingen beide teams gelijk op, waarna Nova afstand nam. Het team van de week was deze keer de D1. Onder aanmoediging van de enthousiaste kids, pakte Nova de eerste punten van het seizoen.

Nova speelde met een andere opstelling dan waarmee zij op het veld speelde. Marciano de Vree en Renske van Kempen wisten na een spannende selectie een basisplaats in het eerste te bemachtigen. Met deze wisseling wil coach Tom Rickli verder bouwen aan het dynamische spel van afgelopen wedstrijden. Marciano wist in deze wedstrijd maar liefst zes doelpunten op zijn naam te schrijven.

Nadat de pupil van de week de openingsdoorloopbal op een haar na miste, begon Nova aan de wedstrijd. Afgelopen oefenwedstrijden liet het eerste bij vlagen erg goed spel zien en wist zo twee van de drie oefenwedstrijden te winnen. De nieuwe, meer vrije, manier van spelen, begint zijn vruchten af te werpen. Zo ook in deze wedstrijd, waarin Nova de ploeg uit Westzaan snel achter zich kon laten. Na zeven minuten spelen stonden beide ploegen op vijf doelpunten. Door sterk reboundend werk kon Job Paauw kort rond de korf vrijgespeeld worden en met twee snelle treffers de voorsprong voor Nova pakken. Diezelfde Job Paauw verliet tijdelijk het veld met een blessure. Coen van Eck maakte een sterke invalsbeurt, waardoor Nova verder ging met het maken van doelpunten. Door een slim geforceerde strafworp van Maarten van Brenk, ging Nova met 15-10 de rust in.

Na rust wist Aranka Akkermans haar tweede doelpunt te verzilveren. Direct daarna wist Nova nog twee keer te scoren en liep zo verder uit. Na deze drie doelpunten was de strijd gestreden. Nova speelde de wedstrijd uit door in de tweede helft in totaal nogmaals vijftien doelpunten te maken. De scheidsrechter floot af met een stand van 30-21.

Scores Nova 1: Aranka Akkermans (2), Maarten van Brenk (9+2S), Richard van der Pas (2), Inge van Eck (1), Job Paauw (6), Marciano de Vree (6), Coen van Eck (1)

Natuurlijk is het nog vroeg in het seizoen, maar deze punten geven Nova vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Nova gaat door met het verbeteren van het spel wat Tom Rickli voor ogen heeft. Volgende week zaterdag gaat Nova op bezoek bij Rapid 1 in Haarlem. Op het veld speelt Rapid 1 tweede klasse en staat daar op de tweede plek.

Selectie-programma zaterdag:
14.15 | Sparta (N) 3 – Nova 2 in Nijkerk
19.40 | Rapid 1 – Nova 1 in Haarlem