Scherp startend NOVA geeft overwinning toch uit handen

01 okt Scherp startend NOVA geeft overwinning toch uit handen

Afgelopen zaterdag kwam de ploeg NKC’51 uit Nijverdal op bezoek. Ondanks de weersvoorspellingen waren de omstandigheden ideaal voor een pot korfbal. Een belangrijke wedstrijd voor de ploeg uit Bilthoven, die na vier wedstrijden pas twee punten wist te bemachtigen. Het thuispubliek werd getrakteerd op een wedstrijd met veel doelpunten, waarin Nova in de eerste helft erg scherp begon. NKC’51 wist later in de wedstrijd sterk terug te komen en nam de twee winstpunten mee naar Nijverdal.

Waar Nova de afgelopen weken minder sterk uit de startblokken kwam, waren deze keer de rollen omgedraaid. Nova begon scherp aan de wedstrijd en wist met twee minuten spelen al op een 2-0 voorsprong te komen. Snel daarna werd ook de 3-0 binnengeschoten door de sterk spelende Coen van Eck. NKC’51 had op dit moment weinig in te brengen en keek tegen een steeds groter wordende achterstand aan. Met reeksen die drie tot vier doelpunten kenden, stoomde Nova door tot een voorsprong van 13-3. Na 25 minuten spelen was NKC’51 wakker geschud en begon weer mee te scoren. Door twee strafworpen en een doorloopbal wist NKC’51 aan te haken. In de laatste 10 minuten van de eerste helft, waren het de dames van Nova die nog twee keer wisten te scoren. Daarentegen wist NKC’51 in die laatste tien minuten zes keer de korf te vinden. Hierdoor werd met 15-9 de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft werd de opdracht meegegeven om verdedigende overtredingen eruit te halen. Daarnaast was het aan Nova om te blijven scoren om zo de voorspong te behouden. In het begin van de tweede helft leek dat te lukken met twee snelle doelpunten aan de kant van Nova. Waar Nova in de eerste helft een hoog aanvalspercentage haalde, lukte het in de tweede helft niet om dat door te zetten. Toen was het de beurt aan NKC’51, die aan een sterke opmars begon. De ploeg uit Nijverdal nam van afstand de korf scherp onder vuur, waardoor zij begonnen in te lopen. Nova voelde de hete adem van NKC’51 in de nek, waardoor zij een geforceerd aanvalsspel neerzette. Van de dynamische aanvallen in de eerste helft was geen sprake meer. Vier minuten voor het einde kon Nova het verschil weer op 2 brengen. Daarna stokte echter de aanval van Nova en gaf het NKC’51 de kans om te scoren. Deze kans grepen zij met beide handen aan door nog vier keer te scoren. Toen het eindsignaal klonk, stond er 25-27 op het scorebord.

Volgende week reist de selectie af naar Hardenberg om daar Juventa het vuur aan de schenen te leggen. Juventa staat met een gelijk aantal punten onder Nova op basis van doelpuntsaldo. Wederom een belangrijke wedstrijd.

14:00 | Nova 2- Juventa 2
15:30 | Nova 1 – Juventa 1