Seizoen 2019-2020 | Voorzitter Pieter Keuning

24 jun Seizoen 2019-2020 | Voorzitter Pieter Keuning

Het einde van het bewogen seizoen 2019-2020 is bijna voorbij. Bewogen gezien wat er allemaal is gebeurd en/of nog aan de gang is. Sportief gezien een seizoen met pieken en met dalen. Teams die in de eerste helft van het veldseizoen een kampioenschap in de wacht wisten te slepen en teams die in het zaalseizoen ook op een positie stonden waar een kampioenschap behaald kon worden. De selectie 1 en 2 die begon aan een nieuw seizoen waarbij er gedeald diende te worden met een selectie die flink was uitgedund, doordat spelers besloten elders te gaan spelen of te stoppen met korfbal. Een zwaar seizoen stond voor hen in het vooruitzicht.

Een seizoen dat bruut werd onderbroken door de uitbraak van het COVID-19 virus. Door die uitbraak kon een deel van het zaalseizoen en het tweede deel van het veldseizoen niet uitgespeeld worden. Het KNKV besloot om de tussenstanden voor de wedstrijdkorfbalteams als eindstand te nemen waardoor zowel 1 als 2 degradeerden. Het veldseizoen werd als ‘niet gespeeld’ beschouwd.

Er was een periode waarin er niet getraind mocht worden. Sportparken bleven hermetisch gesloten, de leden konden hun energie niet kwijt op de velden en de zaterdagen waren voor velen van ons erg leeg. Eensgezind bleef men achter de vereniging staan. Veel vrijwilligers namen de tijd om ons sportpark op te knappen of om de kantine aan te pakken. Enkele oudgedienden van de vereniging inspecteerden het clubgebouw om een onderhoudsplan te maken, de jeu de boulesbaan werd weer in ere hersteld, elektriciteit werd buiten/binnen opnieuw aangelegd, de sponsorkleding werd weer ingenomen en gecontroleerd voor komend seizoen, alle werkzaamheden die door al die geweldige vrijwilligers is gedaan.

Bestuurlijk ging, weliswaar op gepaste afstand van elkaar, alles gewoon door. Ook de inzet van hen valt te prijzen. Ieder bestuurslid ging gewoon door met zijn/haar taken om alles zoveel als mogelijk soepel te laten verlopen. Vooral op financieel vlak was er een uitdaging. Subsidies werden aangevraagd en de bekende hand ging op de knip. Mede door die beslissing kunnen we nu zeggen dat het er naar uitziet dat wij financieel er netjes uit gaan komen. Voorzichtigheid blijft wel geboden en zoals al eerder bericht zullen alleen de noodzakelijke uitgaven worden gedaan.

Nadat er een goed bericht kwam dat we, in beperkte mate, weer mochten gaan trainen werden er al snel Coördinatoren gevonden die ervoor zorgden dat tijdens trainingen de gestelde regels niet werden overtreden. De trainers en coaches gingen weer vol goede moed het veld op om training te geven en er werd weer zichtbaar genoten. De groep van Kangoeroes groeide gestaag en ook zij mochten gelukkig weer onder bezielende leiding van vele vrijwilligers het veld op. Ook werden er door enkele leden clinics gegeven waarbij nieuwe leden ook welkom waren. Een mooi en goed initiatief. Kortom, wat is er geweldig werk geleverd door al die vrijwilligers.

Dit zou ook het jaar zijn waarin wij ons 30 jarig jubileum zouden gaan vieren. Helaas kon ook dat niet doorgang vinden, maar we vertrouwen erop dat we dat zeker nog gaan doen.

Al met al was het ook een periode waarin ik een nog trotser gevoel heb gekregen over onze mooie vereniging. De saamhorigheid die ik bij velen heb gezien, geeft mij een warm gevoel. Niet bij de pakken gaan neerzitten maar de handen uit de mouwen steken en aanpakken wat gedaan moet worden.

Vanuit de grond van mijn hart wil ik een ieder dan ook bedanken voor zijn of haar inzet. Zonder al die hulp en steun was hetgeen wat gerealiseerd is niet mogelijk geweest.

Tot slot wil ik iedereen een hele prettige vakantie wensen, geniet van elkaar, blijf gezond en hopelijk zien we elkaar aan het begin van het komend seizoen weer onder normale omstandigheden langs de lijn.

Pieter Keuning,
Voorzitter NOVA