Selectieweekend in Harich | Hoefakker op bezoek

22 aug Selectieweekend in Harich | Hoefakker op bezoek

Een wedstrijd spelen op gras, barbecueën, slapen in tenten en kleedkamers; het was weer een zeer geslaagd selectieweekend. Dit jaar vond het selectieweekend plaats in het Friese Harich. Het weekend kwam tot stand door onze speler Rogier Pluim die werkt bij onze sponsor Hoefakker.

Selectieweekend
Zaterdagochtend vertrok NOVA al vroeg richting Friesland. Na koffie, thee en Friese koek genuttigd te hebben, betraden de spelers eerst het veld om te trainen. Dat was onder andere nodig, omdat het Friese KC Harich nog altijd op ‘echt gras’ speelt.

’s Middags speelden beide eerste en tweede teams tegen elkaar. In deze wedstrijden bleek NOVA wel een maatje te groot voor de Friese tweede klasse ploegen: de selectie voor NOVA 1 won met 10-37 en de selectie voor NOVA 2 met 6-24.

Na de wedstrijden zetten een aantal spelers hun tentjes op om in te overnachten. De rest van de spelers legde de slaapspullen in de kleedkamer. Als afsluiting van dag 1 werd er samen met de spelers van Harich gebarbecued.

Dag 2 was bestemd voor een aantal teambuildingsactiviteiten, zoals ‘blind volleyballen’ en boogschieten. Helaas kon het programma niet helemaal worden afgerond, omdat de regen met bakken uit de hemel kwam.

Hoveniersbedrijf Hoefakker
Het bezoek van NOVA aan Harich was op een bijzondere manier tot stand gekomen. Rogier Pluim werkt bij hoveniersbedrijf Hoefakker, één van onze sponsoren. Hij was voor een klus een paar weken in Friesland en trainde toen mee met KC Harich. En van het één kwam het ander; na wat heen en weer gebel was NOVA namelijk welkom om daar het jaarlijkse selectieweekend te houden. En het leuke was, Arno Hoefakker kwam ook nog even kijken bij de wedstrijd.

De selectie en staf met Arno Hoefakker (links naast de paal).

Het was een geslaagd weekend bij het gastvrije KC Harich. Zaterdag 28 augustus speelt de selectie op de KorfbalTotaal Cup.