Sinterklaas bij Nova

02 dec Sinterklaas bij Nova

Ook dit jaar kon Sinterklaas een gaatje in zijn agenda vrijmaken om langs te gaan bij de jeugdleden van Nova. De Sint kon niet alle teams op één avond bezoeken, dus heeft hij het opgedeeld. Samen met zijn Piet is hij vrijdagavond 26 november langs de meeste teams geweest en bezocht hij zaterdagochtend de kangoeroes.

De avond begon bij de F-jeugd. Zij vierden het dit jaar samen. De Sint wist al snel waar hij moest wezen, want alle kinderen waren hard aan het zingen. De Sint wist veel te vertellen over de kinderen. De kinderen luisterden aandachtig en ontvingen na het praatje een cadeautje.

Na de F-jeugd is de Sint naar de E1 gegaan. Bij binnenkomst waren de kinderen druk bezig met het spel schaken. De Sint zag meteen al dat dit echte slimmeriken zijn. Zelfs Ozosnel, het paard van de Sint, was op het schaakbord aanwezig!

Na de E1 is de Sint naar de E2 gegaan. De kinderen waren druk bezig met bingoën. Het was een pakjesfestijn. De kinderen konden namelijk een cadeautje winnen als zij bingo hadden. Buiten die cadeautjes had de Sint ook nog cadeautjes meegenomen. De kinderen kregen de cadeautjes en gingen er meteen mee spelen.

Als laatste van de E-jeugd is de Sint naar de E3 gegaan. De Sint werd al snel gespot door de kinderen. De mijter van de Sint stak namelijk boven de heg uit. De kinderen begonnen te zingen en de Sint kwam binnen. Ook bij hen vertelde de Sint iets over de kinderen uit zijn grote boek.

Na de E-jeugd is de Sint bij het G-korfbalteam langs gegaan. Dit was hun eerste Sinterklaasviering bij Nova. De kinderen waren al hard aan het zingen zodat de Sint hun huisje niet voorbij zou rijden. De kinderen hadden allemaal een tekening gemaakt voor Sinterklaas en stelde ook nog heel veel vragen. Daan mocht zelfs het grote boek van Sinterklaas vasthouden!

Als laatste van de vrijdagvondroute is de Sint naar de D-jeugd gegaan. De kinderen waren net bezig met een film kijken, totdat Sinterklaas opeens in de achtertuin stond. Er werd een stukje uit het grote boek voorgelezen voor de kinderen en zelfs ook over de coaches. De kinderen kregen hun cadeautje en gingen er meteen mee spelen.

De volgende dag mocht de Sint al vroeg naar de jongste jeugd van Nova, namelijk de kangoeroes. De kangoeroes waren goed en hard aan het trainen totdat er plotseling drie pietjes de sporthal binnen kwamen lopen. De pietjes vertelden dat Sinterklaas vertraging had, dus gingen de pietjes meetrainen. Een paar minuten later kwam ook Sinterklaas binnenlopen. De kinderen waren meteen gestopt met trainen en zijn bij de Sint gaan zitten. Elke leeftijdsgroep had iets voorbereid. De 3-jarigen zongen een liedje voor de Sint, de 4-jarigen gingen met pakketjes kunstjes doen en de 5-jarigen gingen op de mat kunstjes doen en scoren in de korf. De kinderen kregen allemaal een cadeautje en werden daarna opgehaald door de ouders.

De Sint heeft erg genoten van de twee dagen en het warme ontvangst wat hij en zijn Pieten hebben gekregen vanuit de ouders en NOVA.