Slordig NOVA zet grote stap richting dubbel

15 mei Slordig NOVA zet grote stap richting dubbel

Met nog drie wedstrijden voor de boeg reisde Nova zaterdag 13 mei af naar Amstelveen, om aan te treden tegen Oranje Nassau. Op een groot, lastig te bespelen veld en in een regenachtige 1e helft, werkte Nova een slordige wedstrijd af. Gedurende de hele wedstrijd werden veel fouten gemaakt, zowel aanvallend als verdedigend. De Biltse formatie schudde de thuisploeg in de tweede helft definitief van zich af en pakte daarmee twee belangrijke punten: 16-25.

Oranje Nassau opende de wedstrijd met de eerste score van de middag, gevolgd door de gelijkmaker van Nova. Na de 1-2 en 2-2 wist Nova ruim tien minuten de korf niet te vinden. Dit vooral door een opeenstapeling van onnodige fouten in aanvallend opzicht en veel schoten die de voorste rand van de korf niet haalden. Oranje Nassau speelde in deze fase met maximale energie en wist, niet eens verrassend, uit te lopen naar een 6-2 voorsprong. Van deze zes scores kwam er slechts één voort uit een afstandsschot. Iets dat Nova zich verdedigend dus ook kon aanrekenen. De Biltse formatie besefte tijdig dat het twee versnellingen moest opschakelen om de wedstrijd onder controle te krijgen en wist de stand gelijk te trekken: 6-6. Op 6-8 leek Nova door te drukken, maar kwam Oranje Nassau andermaal lanszij, 8-8. Via 8-9 en 9-9 werd kort voor rust een 9-11 voorsprong gepakt, door scores van de sterk spelende Michelle Reus (3 scores in de eerste helft) en Job Paauw.

De eerste vijf minuten van de tweede helft waren wederom niet scherp, waardoor Oranje Nassau voor de laatste keer gelijk kon komen: 12-12. Daarna begon de Biltse formatie scherper af te ronden en kon het uitlopen naar 13-22. Om en om scorend werd er een 16-25 eindstand bereikt, waarbij Nova in de eindfase een aantal hele mooie doelpunten liet noteren (waaronder een assist die het hele veld overging).

Een belangrijke overwinning voor Nova, wetende dat de resterende twee wedstrijden gespeeld gaan worden tegen respectievelijk de nummer 7 en 8 van de ranglijst. De eerstvolgende wedstrijd zal gespeeld worden in Bunnik tegen Midlandia.