Spelers NOVA C1 ‘slachtoffer’ bij geslaagde brandweeroefening

03 nov Spelers NOVA C1 ‘slachtoffer’ bij geslaagde brandweeroefening

Bij NOVA hebben we een aantal ouders die als vrijwilligers actief zijn bij de brandweer in onze gemeente. Via die weg kreeg het bestuur de vraag of het mogelijk was om een brandweeroefening te organiseren in onze kantine.

Afgelopen dinsdag rond 20:00 uur begon de oefening met het onder de rook zetten van onze kleedlokalen, gangen en entree. Omdat onze C1 aan het trainen was, konden zij na hun training mooi worden betrokken bij de oefening, uiteraard in overleg met hun ouders. De ‘slachtoffers’ van de C1 werden verspreid over de kleedlokalen en speelden dat ze waren bedwelmd door de rook. Zo moesten de brandweerlieden ze één voor één naar buiten tillen. Nadat ook de brand meester was, werd de oefening afgerond en nabesproken.

Naast dat het goed is voor de brandweer om te oefenen in gebouwen die in gebruik zijn, is het ook goed om ‘bekend’ te zijn met onze kantine voor het geval dat het een keer misgaat. We zijn dan ook blij dat de brandweer en NOVA gezamenlijk een mooie oefening hebben kunnen organiseren.