Strijd tegen degradatie intensiveert voor NOVA 1

03 mrt Strijd tegen degradatie intensiveert voor NOVA 1

Zaterdagmiddag 2 maart stonden de wedstrijden tegen KIOS op het programma voor de NOVA-selectie. Nova 2 wist na een spannende eindfase met goede kansen een punt binnen te sprokkelen. Eindstand 16-16. Nova 1 moest punten pakken.

Voor Nova 1 zijn alle wedstrijden tot het eind van het seizoen belangrijk. Het team strijdt tegen degradatie, maar helaas hebben zij dit niet zelf meer in de hand. Dus is het vooral zaak om zoveel mogelijk punten binnen te halen om de kans op degradatie te verkleinen. KIOS draait echter bovenin de poule mee en kan zelfs nog kampioen worden.

De C1 was het Team van de week en mocht oplopen met de spelers van NOVA 1.

Verdedigend besloot Nova om vanaf het eerste moment achter te verdedigen om op deze manier de aanvallen van KIOS te ontregelen en de snelheid uit het spel te halen. Dit had effect en Nova kwam met 7-4 voor. KIOS liet zien dat ze rond de korf zuiver waren en wist regelmatig zonder rebound de ballen de scoren. Ruststand: 9-12.

Aan het begin van de tweede helft kon nova nog meekomen, maar uiteindelijk bleek het scorend vermogen van Nova toch te kort te schieten (een terugkerend probleem). Nova moest het doen met een eindstand van 16-20.

Nova heeft het zichzelf lastig gemaakt om in de eerste klasse te blijven. De laatste twee wedstrijden zullen gewonnen moeten worden en concurrent KZ Danaïden mag geen punten meer pakken. Zaterdag 9 maart staat de één na laatste wedstrijd van het seizoen op het programma.

17.30 uur: HKV/Ons Eibernest 2 – Nova 2
19.00 uur: HKV/Ons Eibernest 1 – Nova 1