Strijdend NOVA blijft zonder punten achter

04 sep Strijdend NOVA blijft zonder punten achter

NOVA 1 - VEO 1Na twee kampioenschappen en een lange zomerstop was het afgelopen zaterdag aan Nova om te laten zien wat zij waard is in de eerste klasse. VEO, die afgelopen seizoen net naast het kampioenschap greep, was gelijk een geduchte tegenstander.

VEO startte scherp in de aanval en gedurende de eerste tien minuten liet Nova zich totaal overvallen door het fanatieke spel van de uitploeg. Binnen een mum van tijd keek Nova tegen een achterstand van 5 punten aan. Met name in de verdediging liet Nova flinke steken vallen. Het was echter een kwestie van tijd totdat Nova haar spel zowel verdedigend als aanvallend weer op orde had. Er werd efficiënt gebruik gemaakt van de nieuwe mogelijkheid om meer wissels in te brengen en zo kon Nova langzaam beginnen met het opbouwen van de aanval. Door een aantal verdedigende fouten aan VEO’s kant kreeg Nova de kans om wat strafworpen te verzilveren en daarmee de inhaalrace in te zetten. Met nog 5 minuten te gaan voor de rust had Nova de achterstand al beperkt tot een verschil van 2 goals.

Ook na rust was het Nova die zich niet uit het veld liet slaan. Waar VEO’s scherpte en overtuiging begonnen te brokkelen, was het Nova die nu haar kansen scherp afrondde. Met wat mooie afstandsschoten van de heren kwam Nova langszij. Terwijl de klok verder tikte en de score telkens gelijk opging, werd het nu voor het publiek pas echt een wedstrijd om van te genieten. Met goals over en weer, schwalbes die gemaakt werden en veel gejoel vanaf de kant ging de slotminuut in. Met een gelijkspel op de klok onderschepte Nova de bal om hem vervolgens nog eenmaal naar de aanval te brengen. Echter na een ongelukkige pass, en daarom onderschepping voor VEO, was het de uitploeg die nog een keer mocht aanleggen. VEO mikte deze bal zorgvuldig binnen en zo was het Nova die bij het eindsignaal met lege handen stond.  Nova kijkt terug op een mooie eerste pot, waarbij een gelijkspel zeker verdiend was geweest. Des te fanatieker zal zij aankomende zaterdag tegen Telstar (15:30 uur te Hoevelaken) aan de volgende wedstrijd beginnen.

Bedankt voor alle support en tot volgende week!