Tactische strijd en overwinning: Nova triomfeert in Mijdrecht

11 feb Tactische strijd en overwinning: Nova triomfeert in Mijdrecht

Op zaterdag 10 februari begaf de selectie van Nova zich naar Mijdrecht voor twee belangrijke wedstrijden. Nova 2 wist het tweede team van Atlantis te overklassen. Toch ging de eerste helft redelijk gelijk op. Belangrijke punten door de dames gaf Nova 2 een grotere voorsprong, resulterend in een 14-21 overwinning.

Vervolgens was Nova 1 aan de beurt, met het besef dat punten tegen Atlantis cruciaal waren voor handhaving in de eerste klasse. Beide teams kozen voor achterverdedigen, wat de wedstrijd minder spectaculair maakte. De eerste helft eindigde met een gelijke stand van 7-7, waarbij beide teams elkaar weinig ruimte gaven.

In de tweede helft slaagde Nova erin direct een voorsprong op te bouwen, maar Atlantis bleef in de race door twee snelle doelpunten. De tweede helft kenmerkte zich door slordige fasen afgewisseld met doelgerichte aanvallen. De spelers van Nova toonden vastberadenheid en teamwork, wat resulteerde in een voorsprong van 8 punten voor Nova. In deze fase van de wedstrijd liet Nova haar dominantie zien waarmee het de overwinning veiligstelde. Daarmee leek de wedstrijd tot een einde te komen, maar Atlantis wist nog driemaal te scoren. Eindstand: 14-19.

Deze wedstrijd geeft het eerste team hernieuwde energie en vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen KIOS, die thuis op 2 maart wordt gespeeld. Tegen de ploeg uit Nieuw-Vennep heeft zij immers nog wat goed te maken.