Teamindelingen 2019 – 2020

27 mei Teamindelingen 2019 – 2020

Beste NOVA-leden en ouders,

We gaan richting het einde van het seizoen. De afgelopen maanden is de (Jeugd) Technische Commissie druk bezig geweest met de samenstelling van de teams voor volgend seizoen. We starten na de zomer met 5 senioren teams en 8 jeugdteams. Er kunnen nog veranderingen plaatsvinden (bijv. nieuwe leden of langdurige blessures). Dit is dan ook een voorlopige indeling. De Teamindeling 2019 – 2020 is hier te downloaden.

Bij het maken van de nieuwe teams hebben we gekeken naar de volgende punten:

  • Leeftijd: de korfbalbond heeft maximumleeftijden ingesteld voor spelers van elke leeftijdsgroep. Ook voor de gemiddelde leeftijd van een team geldt een maximum. Hierbij telt steeds hoe oud de speler op 1 januari van het seizoen is. Meestal zijn je medespelers en tegenstanders dus spelers die ongeveer even oud zijn als jij.
  • Niveau
  • Vriendjes/vriendinnetjes: het is natuurlijk leuk om met je vrienden in een team te zitten. Toch lukt dat niet altijd, bijvoorbeeld als je niet even oud bent.

 

Een aantal zaken vallen op:

  • We krijgen een 2e Midweek team! Daarentegen gaan we op zaterdag van 4 naar 3 seniorenteams.
  • De A-junioren doen selectie om te bepalen wie er in de A1 en wie er in de A2 gaan spelen. Details van deze selectie worden op een later tijdstip gecommuniceerd door de trainer/coaches.
  • De F2 gaat de eerste helft van het seizoen meetrainen en -spelen met de F1 om ervaring met wedstrijdkorfbal op te doen.

 

Start seizoen 2019 – 2020

Vanaf dinsdag 20 augustus beginnen de jeugdteams en (niet-selectie) seniorenteams weer met trainen voor het nieuwe seizoen. Het trainingsschema zal bekend worden gemaakt via de nieuwsbrief, de Facebook-pagina en de website van NOVA. De selectie van NOVA wordt middels een brief geïnformeerd door de trainer/teambegeleider.

Voor de meeste teams hebben we op dit moment trainers/coaches gevonden. De komende weken blijven wij druk op zoek om ook voor de andere teams geschikte trainers/coaches te vinden.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn over onderstaande teamindelingen, dan horen wij die graag via de mail: tc@kvnova.nl

Namens de coördinatoren en (Jeugd) Technische Commissie,

 

Steven Bakker