Terugblik op de Giga Kangoeroedag 2019

02 okt Terugblik op de Giga Kangoeroedag 2019

Het is inmiddels een week geleden; de Giga Kangoeroedag. Ruim 800 kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van basisscholen uit De Bilt en Bilthoven deden tijdens deze sportdag allemaal leuke spelletjes met en zonder bal. We blikken nog even terug.

Korfbalinternational Fleur Hoek opende de dag met een opwarmingsdans en een schot op de korf. Wethouder Madeleine Bakker-Smit gooide haar de bal aan. Hierna konden de kinderen vol enthousiasme en met veel plezier met elkaar gaan sporten. “Iets wat heel belangrijk is op deze jonge leeftijd,” aldus Tjitske Frank. Naast de kinderen genoten ook de aanwezige ouders en leerkrachten van deze dag. Volgens hen was de sportdag tot in de kleine details georganiseerd en perfect afgestemd op de leeftijd van de kinderen. “Nu begrijp ik waarom het de ‘Giga’ Kangoeroedag heet,” was één van de vele mooie reacties. En ‘Giga’ was het ook volgens Annemiek van der Ploeg. Al met al een zeer geslaagde sportdag met veel blije samen-sportende kinderen.

Na afloop ontvingen alle kinderen een welverdiende medaille, goodiebag met kleurplaat en een uitnodiging in de vorm van een stickerkaart. Met deze stickerkaart kunnen ze nog aantal keer op zaterdagochtend gratis meetrainen met onze kangoeroes. Afgelopen zaterdag kwamen er al zo’n twintig kinderen enthousiast meetrainen.

Nova had deze dag niet kunnen organiseren zonder de subsidie van de Biltse Sportfederatie en de sponsoren Hoogvliet, Van der Laan en Koeleman. Ook hebben we op de Giga Kangoeroedag veel hulp gehad van meer dan honderd vrijwilligers: Vierdejaarsleerlingen van de Aeres mavo, studenten van MBO Amersfoort Sport en Bewegen en onze eigen Nova-leden. Allen hebben zich enorm ingezet om deze dag zo GIGA te maken.

Allemaal onwijs bedankt namens de organisatie van de Giga Kangoeroedag 2019!

Tjitske Frank, Annemiek van der Ploeg, Sam Groenewold, Bianca Berger- van Eck, Bianca Baas, Coen van Eck, Helen Wennekes en Renske van Kempen.