Tweede helft brengt KvNova de winst

13 sep Tweede helft brengt KvNova de winst

Afgelopen zaterdag nam Korfbalvereniging Nova met een 12-15 winst twee punten mee uit Geldermalsen. CKV Animo werd laat in de tweede helft afgeschud door de Biltse korfballers.

Net als de week ervoor tegen MIA kwam Nova scherp uit de startblokken. Binnen vijf minuten wist Jaco Schippers een doorloopbal en een schot te scoren. Kort daarna werkte Richard van der Pas behendig een afgevangen bal door de korf. Toen Animo, dat na twee wedstrijden op haar eerste punten aast, wakker was, begonnen ze raak te schieten. Zo waren tien minuten later de rollen omgedraaid met 5-4. Na de gelijkmaker van Nova konden beide ploegen maar moeizaam scoren. Er werd in de aanvalsvakken hard gewerkt, maar goede kansen werden niet gecreëerd.

Na een half uur spelen had de scheidsrechter behoefte aan de thee en floot af. Echter zijn veldwedstrijden ongeveer sinds 1992, bij de afschaffing van het middenvak, vijf minuten langer. Nadat de leidsman hierop is gewezen liet hij de gastploeg de bal nog een keer uitnemen. Deze ‘extra’ vijf minuten hadden van Nova achteraf waarschijnlijk niet gehoeven. Zelf wisten ze niet meer een doelpunt bij te schrijven. Animo benutte nog wel een strafworp en ging zo de rust in met een minimale voorsprong.

De tweede helft betrad Steven Bakker het veld. Als rebounder moest hij zorgen voor wat meer systeem in de aanval van Nova. Inge van Eck maakte snel dankbaar gebruik door een afstandsschot te scoren. Na 6-6 en 7-7 was het de ploeg van Wouter van Brenk dat het heft in handen nam. Maar telkens als het op een voorsprong van twee of drie punten dacht het pleit te gaan beslechten, moesten ze een tegendoelpunt incasseren. Animo liet net als in haar voorgaande twee wedstrijden (twee keer met één punt verschil verloren) zien dat het een stug team is dat door vecht. Maar Nova liet ze na de 9-12 van Coen van Eck niet meer dichterbij komen. Met langere aanvallen en geduldiger spel werkte de ploeg ze zich naar de eindstreep. Bij 12-15 zat de speeltijd erop.

Nova doet prima zaken met vier punten uit drie wedstrijden. Hiermee is er een soort subtop/middenmoot gevormd samen met HKC (U) en Viking. Aanstaande zaterdag wordt de nog onbekende SDO om 15:30 uur ontvangen. Deze ongeslagen club uit Veldhoven bekleedt samen met MIA de eerste twee posities van de ranglijst. De ontmoeting wordt voorafgegaan aan Nova 2 – Fiducia 2. De reserves boekte afgelopen weekend haar eerste winst door met 5-11 van Victum 3 te winnen.