Tweede houdt punten in eigen huis

27 jan Tweede houdt punten in eigen huis

Keizer Karel, de korfbalvereniging, was afgelopen zaterdag op bezoek voor de tweede onderlinge confrontatie van dit zaalseizoen. Evenals in de eerste ontmoeting wonnen de Biltse reserves. Met 13-6 was de ploeg van Maik de Nijmegenaren de baas.

In de aanloop naar de wedstrijd werd slecht nieuws ontvangen. Aanvoerster Tessa is dit seizoen niet meer inzetbaar. Als gevolg van een ernstige knieblessure wordt ze binnenkort geopereerd en volgt een herstelperiode. Dit is een flinke domper voor zowel de speelster als voor het team.

Daarnaast werd Melvin voor een wedstrijdje afgestaan aan het eerste. De overige spelers begonnen niet minder gretig aan de thuismatch van afgelopen zaterdag. Binnen één minuut had Kim er al weer een doorloopbal in liggen. Na de gelijkmaker was het Manon dat Nova de voorsprong bezorgde met twee knappe doelpunten. Nadat verder werd uitgelopen door een afstandsschot van Renske volgde een periode waarin de kansen niet werden benut. Keizer Karel zag haar kans schoon aan te sluiten. Op slag van rust schoot Rutger een goed gecreëerde kans raak waardoor nog met een minimale voorsprong werd gerust.

Het tweede bedrijf begon met een ver afstandsschot van Sander, een rake treffer van de Nijmegenaren gevolgd door een score van Joris. En dankzij een door Rutger benutte strafworp leek tien minuten in de tweede helpt met een 9-5 de winnaar al vastgesteld te zijn. Goed verdedigingswerk zorgde ervoor dat er maar twee doelpunten werden toegelaten na de rust. Met nog scores van Manon, Mike en nogmaals topscoorder Manon werd de eindstand van 13-6 genoteerd.

Met deze twee punten wordt ondanks een wedstrijd minder en twee strafpunten de derde positie in de poule gehandhaafd. Komend weekend wordt er weer in de MFC de Witte hal gespeeld. Het naburige RDZ is dan de bezoekende vereniging. Nova 2 zal proberen de slordige puntendeling van de vorige onderlinge wedstrijd glad te strijken. Aanvang is voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste; Nova 2 om 16:35 en Nova 1 om 17:50 uur.