Update Hoofd-Jeugdopleiding (HJO) Sam

14 mei Update Hoofd-Jeugdopleiding (HJO) Sam

Hoi allemaal!
Hierbij een update van mijn eerste 5 maanden als Hoofd-Jeugdopleiding.

De eerste maanden
De eerste paar maanden ben ik bezig geweest met het bekijken van trainingen, de trainers en de spelers. De jongere en minst ervaren trainers hebben de eerste aandacht gekregen, zodat wij hen ook kunnen helpen ontwikkelen in het trainerschap. Vervolgens ben ik met de trainers in gesprek gegaan en hebben we gepraat over hun eigen ervaringen en over mijn bevindingen.
Hieruit zijn mooie voorbeelden en tips gekomen die zij kunnen meenemen in deze veldhelft.

Daarnaast heb ik het ook met de trainers gehad over volgend seizoen en heel veel trainers willen enthousiast doorgaan, waar wij als Nova heel blij mee zijn!

Planning veldhelft voorjaar
De trainers gaan deze laatste weken aan de slag met tips en tricks die uit de gesprekken zijn voortgekomen en trekken aan de bel als zij ergens hulp bij nodig hebben. Naast dat ze mij kunnen gebruiken als sparringpartner, kan ik ook blijven meekijken bij trainingen. Verder kunnen zij natuurlijk bij mij terecht als ze specifieke tips willen bij de ontwikkeling van spelers.

Indeling jeugdteams seizoen 2024-2025
Als Hoofd-Jeugdopleiding (en mede-Hoofdleiding Jeugdkamp) ken ik heel veel spelers en speelsters van Nova en leren zij mij ook steeds meer en beter kennen. Hiermee heb ik ook een bijdrage kunnen leveren aan de indeling voor de jeugdteams van het komende seizoen, samen met de TC.

Korfbaltraining cursus
Voor komend seizoen zijn wij ook bezig met het regelen van de Korfbaltrainer cursus 2 (KT2) voor de trainers. De KT2 is een mooie nieuwe stap voor de enthousiaste trainers om zich te ontwikkelen. Wij hebben al een mooie lijst van trainers die deze cursus willen gaan volgen. Wil jij ook deze cursus volgen, maar heb jij dat nog niet doorgegeven? Laat dat dan gauw weten aan mij! Dan zetten wij jou ook op de lijst. Zo kunnen wij samen Nova weer een mooi arsenaal bieden aan goed opgeleide trainers, waardoor wij onze toppers van de jeugd nog beter het mooie korfbalspelletje kunnen laten ervaren.

Seizoen 2024-2025
Komend seizoen willen wij zo goed mogelijk starten. Voordat de competitie van start gaat, zal ik met de trainers de afspraak maken om met elkaar in gesprek te gaan over de plannen die zij hebben voor hun teams. Hieruit gaan we kijken waar voor hen de vraagstukken liggen en waar ik een bijdrage kan leveren. Ook zal ik weer bij trainingen aanwezig zijn om te observeren en te begeleiden waar nodig.

Al met al heb ik het enorm naar mijn zin, ben ik trots dat ik deze bijdrage kan en mag leveren aan deze prachtige club en kijk ik uit om ook volgend seizoen hier mee verder te gaan!

Groetjes,

Sam
(voor vragen kunnen jullie mij bereik op hjo@kvnova.nl)